Közélet

Ismét árad a Tisza Lajos körút

Ismét árad a Tisza Lajos körút

2020. január 27., hétfő
Ismét árad a Tisza Lajos körút

Újból felgyülemlett az esővíz a Tisza Lajos körút és a Szentháromság utca kereszteződésében.

Korábban

többször is cikkeztünk

arról, hogy a Tisza Lajos körút nagyszabású felújítása során nem fordítottak kellő figyelmet a megfelelő vízelvezetés kialakítására. Ennek következtében az esős napok során

rendszeresen megállt a víz

a Nagykörút és a Szentháromság utca kereszteződésében. Több alkalommal is megkérdeztük az önkormányzattól, hogy mi lehet ennek az oka. Miközben válaszra vártunk, egyre furcsább átmeneti megoldásokkal találkozhattunk:

egyik alkalommal a Szegedi Vízmű alkalmazottai lapáttal terelték a felgyülemlett vizet a csatornába.

Az önkormányzat munkatársai a sokadik megkeresésünkre közölték, hogy szerintük azért áll meg rendszeresen a víz a felújított Tisza Lajos körúton, mert az útalap még tömörödik. Pár nappal a meglehetősen abszurd indoklásukat követően

az SZTK előtti kereszteződésbe elhelyeztek egy csatornafedelet

, tudomásunk szerint azóta nem fordult elő az esőzések során hasonló jelenség. Úgy fest azonban, hogy korai volt az öröm, ugyanis az úttest másik végén ismét „áradni kezdett” a Tisza Lajos körút. -Lehet, hogy már lerágott csont, de szerintem akkor sem normális, hogy így megáll a víz az úttest szélén – kezdte olvasói levelét Lajos. – Ez a pár milliliter csapadék felgyülemlik a kanyarulatban, a nyugdíjasok pedig megpróbálkozhatnak a helyből távolugrás szenior világcsúcsának megdöntésével – tette hozzá.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.