Több százan igényeltek gyógyszerkiszállítást Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyre többen veszik igénybe a Tisza Lajos Közéleti Egyesület ingyenes gyógyszer-házhozszállítási szolgáltatását, amelynek az utóbbi hetekben sok civil és szakmai támogatója is lett.

Mint arról korábban is írtunk, a Tisza Lajos Közéleti Egyesület a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzetben is folytatja ingyenes gyógyszer-házhozszállítását és gyógyszerészeti házi tanácsadását. A koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetben több százan kérték és igényelték az ingyenes szolgáltatást. Az igénylők elégedettségét jelzi, hogy akik egyszer segítséget kértek, egytől-egyig kérték a házhoz szállítás folytatását.

A járványhelyzet miatt arra is fel kellett készülniük, hogy akár fertőzött, vagy fertőzésgyanús betegeknek is gyógyszert kell szállítaniuk. Az ehhez szükséges védőfelszerelést időben és gyorsan be tudták szerezni.

Két, karanténban lévő fertőzésgyanús esetben volt szükségünk a védőfelszerelésre. Magánrendelőktől és gyógyszertáraktól is kaptunk segítséget, így meg tudtuk és meg tudjuk oldani ezeket az eseteket is  mondta Bartha László, a Tisza Lajos Közéleti Egyesület elnöke.

A gyógyszerkiszállítás szakmai partnere a Hunnia gyógyszertár, ennek a patikának a készletéből tudják megoldani az akár vényköteles gyógyszerek házhoz szállítását. Bár nem volt rá szükség, de már más patika is jelezte, hogy hiány esetén a készletükkel segítik a munkát. A szakmai segítség mellett nagyon sok civil támogatója is akadt a programnak.

– Volt, aki autót adott, volt, aki benzinnel segített. Néhány napja Varga Péter, a Lift Reklám Kft. vezetője hívott fel, és felajánlotta a rendelkezésére álló felületeken, a liftekben, hogy információt helyezhetünk ki a szolgáltatásunkról. A hét elejétől, közel 200 helyen kint vannak ezek a plakátok.”—tette hozzá Bartha László, aki hangsúlyozta, hogy a gyógyszerkiszállítást nem a koronavírus-járvány hívta életre, és nemcsak a járvány idején, hanem a későbbiekben is számíthatnak segítségre a betegek.

Előző sztori

Másodszor bukott le egy illegális növényvédő szereket árusító Csongrád megyei férfi

Következő sztori

Két éve kétszer annyi pénze volt Vásárhelynek, mint amennyi tartozása