Közélet

Nő az igény a gyógyszer-házhozszállításra Szegeden

Nő az igény a gyógyszer-házhozszállításra Szegeden

2020. március 30., hétfő
Nő az igény a gyógyszer-házhozszállításra Szegeden

Egyre többen veszik igénybe a Tisza Lajos Közéleti Egyesület ingyenes gyógyszer-házhozszállítási szolgáltatását, ami nem csak a kihirdetett veszélyhelyzetben működik.

Mint arról korábban is írtunk, a Tisza Lajos Közéleti Egyesület a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzetben is folytatja ingyenes gyógyszer-házhozszállítását és gyógyszerészeti házi tanácsadását. A másfél éve indult projekt szükségességégét a kihirdetett egészségügyi veszélyhelyzet is igazolja. „Békeidőben” havonta egyszer, elsősorban a krónikus betegségben szenvedőknek, időseknek, kismamáknak havi egy alkalommal visznek házhoz gyógyszert ingyenesen - most gyakorlatilag mindenkinek elérhető a szolgáltatás. - Volt egy felkészült, gyógyszerészekből és gyógyszerészeti szakasszisztensekből álló csapatunk. A járványügyi helyzetre való tekintettel kialakítottuk a koronavírus protokollunkat, hogy minél nagyobb biztonságban tudjuk a gyógyszereket átadni - mondta Bartha László, a Tisza Lajos Közéleti Egyesület elnöke. Hozzátette, hogy nemcsak házhoz viszik a gyógyszert, hanem annak használatáról is felvilágosítást adnak.

Az elmúlt héten hárman vitték házhoz a gyógyszereket, de az már most jól látszik, hogy a veszélyhelyzet miatt több emberre is szükségük van, így bővíteni fogják a csapatukat. Amennyiben sikerül beszerezniük a megfelelő védőruhát, akkor a koronavírussal fertőzött betegeknek is tudnak gyógyszert szállítani. A gyógyszerkiszállítás szakmai partnere a Hunnia gyógyszertár, ennek a patikának a készletéből tudják megoldani az akár vényköteles gyógyszerek házhoz szállítását. A munkájukat nagyban segítette, hogy Horváth Csaba a, W-Autó Használtautó Kereskedés vezetője egy autót adott az egyesületnek. - Minden kérést megpróbálunk teljesíteni kapacitásainknak és a gyógyszertári készletek mértékéig. Gyógyszer-házhozszállítás szolgáltatásunk folyamatosan bővül ezért örömmel vesszük fiatal pályakezdő gyógyszerészek, gyógyszertári szakasszisztensek jelentkezését, bármilyen segítségnyújtás, partnerség felajánlását - hangsúlyozta Bartha László.

A gyógyszer-házhozszállítási igény bejelentését a +3620/3884618 tehetik meg, akik pedig szeretnék segíteni az egyesület munkáját, azok a +3670/6239300 telefonszámon tudnak jelentkezni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.