Czutor Zoltán keményen reagált Majka kritikájára

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Amint arról szerdán beszámoltunk, a járvány az előadóművészek zömének zsebét sem hagyta érintetlenül. Ezért az utóbbi hetekben több jogdíjkezelő is rendkívüli szociális támogatásokat hirdetett meg előadóknak és zenészeknek, azonban az EJI (Előadóművészi Jogvédő Iroda) és az Artisjus támogatottakról szóló listáján találni érdekes neveket.

A listán szerepelt Czutor Zoltán is, aki egy éve azzal került a hírekbe, hogy megírta Szeged – nem mindenki által örömmel vett –  himnuszát. Ő egyébként 2011 óta az Artisjus vezetőségi tagja, így elviekben ráhatással lehetne a pályázatok elbírálására, de az Index információi szerint ez nem történt meg.

Ugyanakkor Majka nagyon kiakadt a támogatást kérő zenészek listáját látva. Nem publikus Facebook-posztjában többek között azt írta, hogy az ő zenekarából is jelentkezett egy ember, de a pénzt aztán jótékony célra ajánlotta fel.

Gusztustalannak és szánalmasnak tartom ezt az egészet! – írta.

Czutor Zoltán nem hagyta annyiban, a zenész szintén a Facebookon reagált a hírre. Azt írta:

“Mennyire beteg az az ország, aki saját bajba jutott művészeitől még azt a pénzt is sajnálja, amit a művészek maguknak tettek félre baj esetére?
Mennyire haldoklik a szolidaritás és beteg lelkű az a társadalom, ahol nem azért harcolnak, hogy valakinek legyen támogatása, ha bajba kerül, hanem vért is hánynak azért, hogy ne lehessen?
10 millió másik zsebébe látó országa!
Minek ide a NAV? Elég megkérdezni az orruknál vezethetők valamelyik szócsövét, majd ő előírja, hogy kinek mije van
A népítélethez már elég egy süvöltő bunkó is, hogy minden bajbajutott még bűnös is legyen.”

Szintén megszólalt az ügyben Pély Barna:

(Kiemelt kép: Marton Szilvia)

Előző sztori

Pár órán belül négyszer bukott le a részegen kocsikázó testvérpár Csongrádban

Következő sztori

Ígéretesnek tűnik a magyar professzor terápiája

Legutóbbi hasonló cikkek