Az önkormányzatra panaszkodnak a szegedi vendéglátósok

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Állításuk szerint nem adták ki múlt héten a teraszengedélyeket, van, ahol úgy tudják: az ügyintéző házon kívül volt és ezért volt a csúszás.

Az egyik belvárosi étterem tette ki szombaton ezt a bejegyzést közösségi oldalára:

Kedves Vendégeink, Barátaink! Szomorú hírt kell közölnünk Veletek… Röviden: mégsem tudunk együtt hódolni a közös…

Közzétette: Monster Downtown – 2020. május 8., péntek

Ahogy írják, mindent megtettek a nyitásért, szombatra már be is vásároltak, de az önkormányzatnál az illetékes házon kívül volt, így nem tudta aláírni az engedélyt. Több, a múlt héten még meg nem nyitott helyet is megkerestük a hétvégén és ők is a Monsterhez hasonló dolgokról meséltek.

Egy pecsét és egy aláírás hiányzott az engedélyről, de azt nem sikerült a múlt héten megszerezniük, pedig mindent az előírásoknak megfelelően tettek.

A többség – akár kértek engedélyt, akár nem – jelezte, hogy a nevét ne írjuk le, mert az önkormányzattal nem szeretnének nézeteltérésébe kerülni, hiszen az üzletük látná kárát.

Megkérdeztük, hogy – a jelenlegi helyzetet figyelembe véve – ebben a 2-3 napban mekkora bevételre számítottak volna. Mint kiderült, senki nem mondott napi 150 ezer forintnál kevesebbet, de volt, aki 300 ezer forintos napi kiesésről beszélt. Azt mindegyikük hozzátette, ennél bosszantóbb, hogy az alkalmazottak egy újabb hétvégi fizetéstől estek el – ahogy az egyik tulaj írta: ez most biztosan jobban fájt nekik.

Kérdéseinket elküldtük az önkormányzatnak, amint választ kaptunk, frissítjük a cikket.

Előző sztori

Orbán: A beruházásokat és a munkahelyteremtést szolgálja a költségvetés

Következő sztori

Újabb előrelépés történt a „legszögedibb szögedi" boldoggá avatása ügyében

Legutóbbi hasonló cikkek