Vakok és gyengénlátók élelmezését segíti Német Ferenc és Chovanecz Kata

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Német Ferenc és Chovanecz Kata fideszes önkormányzati képviselők mindennap segítenek eljuttatni az Aldi által felajánlott, lejárat közeli ételeket a SZEFO-ban dolgozó látássérültek számára.

Német Ferenc elmondta, a SZEFO-ban dolgozó látássérültek eddig is kaptak segítséget a Magyar Élelmiszerbanktól az Aldin keresztül: a lejárat közeli élelmiszerekből állítottak össze csomagokat, mivel azonban március 15-én leállt a munka, új megoldást kellett találni az élelem eljuttatására.

A képviselő kiemelte, jelen helyzetben különösen nehéz helyzetben vannak a látássérültek, hiszen tájékozódásuk során szinte mindent meg kell fogniuk, ami kockázatos.

– Dér Veronika, aki a SZEFO-ban dolgozó látássérültek életét szervezi, a napokban a segítségemet kérte, azóta pedig reggelenként elviszem nekik az Aldi adományát – fogalmazott.

Hangsúlyozta, szigorúan betartják a higiéniai szabályokat, maszkokat viselve, kontaktus nélkül adják át az élelmiszert. Kitért arra is, hogy Chovanecz Kata segítségével sikerült újabb támogatókat szerezniük a nemes projekthez.

– Megkértem Chovanecz Kata képviselőtársamat, hogy segítsen ebben a projektben. Ő rögtön továbbgondolta az ötletet és megkeresett néhány pékséget, akik további adományokkal tudják segíteni a vakokat és gyengénlátókat – zárta gondolatait a képviselő.

Előző sztori

Gergely Ágnes kapta a Tiszatáj-díjat

Következő sztori

Dr. Hámori Attila lett a Szegedi Ítélőtábla új elnöke