Közélet

Vakok és gyengénlátók élelmezését segíti Német Ferenc és Chovanecz Kata

Vakok és gyengénlátók élelmezését segíti Német Ferenc és Chovanecz Kata

2020. április 1., szerda
Vakok és gyengénlátók élelmezését segíti Német Ferenc és Chovanecz Kata

Német Ferenc és Chovanecz Kata fideszes önkormányzati képviselők mindennap segítenek eljuttatni az Aldi által felajánlott, lejárat közeli ételeket a SZEFO-ban dolgozó látássérültek számára.

Német Ferenc elmondta, a SZEFO-ban dolgozó látássérültek eddig is kaptak segítséget a Magyar Élelmiszerbanktól az Aldin keresztül: a lejárat közeli élelmiszerekből állítottak össze csomagokat, mivel azonban március 15-én leállt a munka, új megoldást kellett találni az élelem eljuttatására. A képviselő kiemelte, jelen helyzetben különösen nehéz helyzetben vannak a látássérültek, hiszen tájékozódásuk során szinte mindent meg kell fogniuk, ami kockázatos. – Dér Veronika, aki a SZEFO-ban dolgozó látássérültek életét szervezi, a napokban a segítségemet kérte, azóta pedig reggelenként elviszem nekik az Aldi adományát – fogalmazott.

Hangsúlyozta, szigorúan betartják a higiéniai szabályokat, maszkokat viselve, kontaktus nélkül adják át az élelmiszert. Kitért arra is, hogy Chovanecz Kata segítségével sikerült újabb támogatókat szerezniük a nemes projekthez. – Megkértem Chovanecz Kata képviselőtársamat, hogy segítsen ebben a projektben. Ő rögtön továbbgondolta az ötletet és megkeresett néhány pékséget, akik további adományokkal tudják segíteni a vakokat és gyengénlátókat – zárta gondolatait a képviselő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.