Közélet

Több mint hatszázszor intézkedtek a rendőrök áprilisban Szegeden

Több mint hatszázszor intézkedtek a rendőrök áprilisban Szegeden

2020. április 20., hétfő
Több mint hatszázszor intézkedtek a rendőrök áprilisban Szegeden

Figyelmeztetés, helyszíni bírság és biztonsági intézkedés is volt közte.

Csütörtökön írtunk arról, hogy

koldusok és hajléktalanok lepték el a szegedi Árkád környékét.

Mivel az önkormányzat másfél éve egyetlen, a hajléktalanokat vagy a koldulást érintő kérdésünkre sem tartja fontosnak a választ, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak (CSMRFK) írtunk kérdéseket. Válaszukban külön kitértek arra, hogy koldulókkal szemben 2 alkalommal tettek szabálysértési feljelentést, illetve azt is leírták, hogy akoldulás a törvény szerint is szankcionálható.

Ami viszont külön érdekessége volt a válaszuknak, az a többi számadat.

A múlt hét elején kérdeztük, hogy hányszor kellett intézkedniük Szegeden azért, mert megszegték a kijárási korlátozást a szegediek.Kiderült, hogy

626 esetben intézkedtek a rendőrök.

Ezen belül 198 esetben éltek figyelmeztetéssel és 10 esetben szabtak ki helyszíni bírságot (többek között közterületi alkoholfogyasztás és köztisztasági szabálysértés miatt). A járőrök 10 esetben biztonsági intézkedést hajtottak végre - közölték. A CSMRFK külön kiemelte, hogyhavalaki jogsértés elkövetését észleli, tegyen bejelentést a 112-es segélyhívószámon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.