Egészség

Operatív törzs: egyre többen szegik meg az intézkedéseket 

Operatív törzs: egyre többen szegik meg az intézkedéseket 

2020. március 24., kedd
Operatív törzs: egyre többen szegik meg az intézkedéseket 

Egyre többen szegik meg a koronavírus elleni védekezés keretében hozott intézkedéseket - mondta a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője kedden online sajtótájékoztatón.

Lakatos Tibor hozzátette: 4207-en vannak hatósági házi karanténban. Esetükben már 177 szabálytalanságot állapítottak meg. 24 emberrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, 130 emberrel szemben szabálysértési feljelentést tettek. Kiemelte: a hatósági intézkedéseket azért hozták, mert a fertőzésnek kitettek - akik például külföldön jártak - hordozók lehetnek. Ők más embereket is megfertőzhetnek, esetleg olyanokat is, akiknél ez halállal járhat - hangsúlyozta. Közölte azt is, hogy egyre több csaló próbál hasznot húzni a járványból. Rémhírterjesztés és közveszéllyel fenyegetés miatt is többször kellett intézkedni a rendőröknek - ismertette Lakatos Tibor. Az új koronavírussal bárki megfertőződhet és bárki fertőzhet, a kórokozó az országban mindenhol jelen van - hívta fel a figyelmet az országos tiszti főorvos. Müller Cecília közölte: keddre 187-re emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és az elhunytak száma kilencre nőtt. A legutóbbi áldozat egy fiatalabb nő, aki számos krónikus megbetegedésben, köztük szív- és keringési betegségekkel és több más anyagcsere-betegséggel küzdött. Az otthonmaradás fontosságát hangsúlyozva a tiszti főorvos arra figyelmeztetett, hogy többen lehetnek azok, akiknek szervezetében jelen van a vírus, mint ahányan tüneteket mutatnak.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.