//

Már várják a jelentkezőket a szegedi táblaképfestészeti biennáléra

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már lehet jelentkezni a szegedi nyár kulturális életének egyik legjelentősebb eseményére, a XVIII. Táblaképfestészeti Biennáléra. Az országos képzőművészeti találkozót idén május 29. és július 12. között rendezik meg a REÖK-ben.

A hazai táblaképfestészetről igyekszik átfogó és hiteles képet nyújtani az idei biennálé a Reök-palotában. A kétévente megrendezett seregszemlére az alkotásokról készült nagy felbontású fotóval, online a www.reok.hu weboldalba beépített jelentkezési felületen lehet pályázni április 5-ig. Jelentkezéskor az alkotó neve mellett többek közt az alkotás címét, méretét, készítésének évét, az alkalmazott technikát és a biztosítási értékét is meg kell jelölni. A műveket szakmai zsűri értékeli, a kiválasztott alkotásokból készül el a nívós seregszemle kiállítási anyaga.

A részletes felhívásról és a beadási feltételekről bővebben a linkre kattintva olvashatnak az érdeklődők.

A rangos esemény ünnepélyes megnyitója május 29-én, délután 5 órától lesz – az elmúlt évekhez hasonlóan – neves magyar képzőművészek részvételével. Szeged kiemelkedő képzőművészeti seregszemléjét a legfontosabb hazai kortárs alkotók műveivel egészen július 12-ig tekinthetik majd meg a látogatók.

Előző sztori

Koronavírus: újabb három fertőzöttet találtak Magyarországon

Következő sztori

Matej Gaber is hosszabbított a MOL-Pick Szegeddel