Hírzóna

M1: jelentős magyar segítséget kap a koronavírus kutatása

M1: jelentős magyar segítséget kap a koronavírus kutatása

2020. március 28., szombat
M1: jelentős magyar segítséget kap a koronavírus kutatása

Jelentős magyar segítséget kap a koronavírus kutatása, ugyanis az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat tagjai felajánlották az általuk üzemeltett, kutatási célokra létrehozott informatikai rendszert a járvány elleni küzdelemben - hangzott el szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Lovas Róbert, a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI) igazgatója a műsorban elmondta, hogy a felajánlott informatikai rendszert 2016-ban a MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont Részecske- és Magfizikai Intézettel közösen hozták létre. A rendszer lehetővé teszi, hogy a magyar kutatók birtokba vegyék és saját kutatásaiknál felhasználják a meglevő informatikai kapacitásokat. Az adatközpont már több mint száz kutatási projektet támogatott sikeresen, és a jelen helyzetre való tekintettel felajánlják a koronavírus-kutatásban élenjáró tudósoknak is - közölte Lovas Róbert. MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.