Batik Bence: Minden nap eszembe jut a válogatott

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Budapest Honvéd szerdán 18 órakor a Szent Gellért Fórumban fogadja a Paksi FC-t a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján. Batik Bence, a kispestiek szegedi születésű hátvédje izgatottan várja az összecsapást, amelyen gólokat és továbbjutást vár csapatától. A 26 esztendős bekk a szövetségi kapitánynak is bizonyítana.

– Nyáron arról beszélgettünk, hogy milyen jó lenne, ha Szegeden játszaná Európa-liga meccseit a Honvéd. Ha az EL-ben nem is, de Magyar Kupában mégiscsak pályára lép a Szent Gellért Fórumban a csapat. Mennyire várja a szerdai találkozót?
–Személy szerint nagyon örülök, hogy Szegeden játszunk – kezdte Batik Bence, a kispestiek szegedi születésű hátvédje. –Kicsit extrém helyzet, de nagyon várom már. Az elmúlt héten kétszer is gól nélküli döntetlent játszottunk a Pakssal, remélem ezúttal a szegedi közönség előtt sikerül betalálnunk és továbbjutnunk.

–Elég rapszodikus szezont fut a Honvéd: nyáron mélyről indult a csapat, aztán produkáltak egy nagyon jó őszt. Most mintha a kettő átmenete zajlana.
–Én is így látom. Az idény eleje ráment a változásokra, szerencsére aztán egy nagyon erős középszezont csináltunk. Kevés gólt kapunk, viszont nagyon keveset is rúgunk. Elgondolkodtató, hogy a sereghajtó Kaposvár után mi szereztük a második legkevesebb találatot a bajnokságban. A tabella sajnos nem hazudik. Keményen kell dolgoznunk azon, hogy javítsunk a helyzetkihasználásunkon.

–Ha már a tabellát említette, egyre jobban távolodik a nemzetközi kupaszereplést érő hely, viszont a Magyar Kupa megnyerésével is ki lehet vívni az indulási jogot. Gondolom ez ad némi plusz motivációt szerdára.
–Még tíz meccs hátra van a bajnokságból, ami azt jelenti, hogy matematikailag még harminc pontot szerezhetünk. Ha sikerül egy olyan sorozatot produkálnunk, mint ősszel, akkor még odaérhetünk. Elég, ha a Vasast vesszük példaként, hiszen az angyalföldiek három pontra vannak a feljutást érő második helytől az NB II-ben, úgy, hogy tizenegy pontos hátrányból kezdték a tavaszt. Gyorsan változhat a helyzet. Nyílt titok, hogy meg szeretnénk nyerni a kupát. A tavalyi elveszített döntő fájó emlék, hiszen az utolsó tíz percben buktuk el a győzelmet. Az egész csapat nevében mondhatom, hogy van bennünk hiányérzet emiatt, nagyon szeretnénk kijavítani a tavalyi botlást. Ehhez egy fontos lépés a Paks elleni találkozó.

A Budapest Honvéd gól nélküli döntetlent játszott Pakson, a kupacsata első felvonásán (Fotó: Budapest Honvéd FC)

–Speciális helyzet állt elő, hiszen a koronavírus veszélye miatt nem áll a csapat rendelkezésére Guiseppe Sannino vezetőedző. Mennyire szokatlan, hogy Pisont István vezeti a csapatot?
–Elég extrém körülmények között készülünk, hiszen nincsen hazai pályánk. Szeretünk az MTK stadionjában játszani, de azért az mégsem az otthonunk. Most nincs vezetőedző sem, de remélem, hogy hamar visszatér. Pisont a legjobb tudása szerint felkészíti a csapatot, számára is különleges ez a helyzet. Elől kicsit élesebbnek kell lennünk, ez nem az edző személyétől függ.

–A Nemzeti Sport nemrégiben arról cikkezett, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány árgus szemekkel figyeli a játékát. Mennyire motoszkál a fejében a bolgárok elleni Eb-pótselejtező?
–Minden nap eszembe jut. Régi vágyam, hogy válogatott legyek. Ahogy visszatértem a sérülésből, eleinte még kerestem önmagam, de úgy érzem, hogy tavaly nyáron megtaláltam. Egyre jobban érzem magam. A válogatottság a következő lépcsőfok a karrieremben, úgyhogy nagyon sokszor gondolok rá. Szeretnék ott lenni Szófiában!

Előző sztori

Íme, ők Szeged híres nőalakjai!

Következő sztori

Elmarad a Nobel-díjasok és a tehetséges diákok szegedi találkozója