Sport

Batik Bence: Minden nap eszembe jut a válogatott

Batik Bence: Minden nap eszembe jut a válogatott

2020. március 9., hétfő
Batik Bence: Minden nap eszembe jut a válogatott

A Budapest Honvéd szerdán 18 órakor a Szent Gellért Fórumban fogadja a Paksi FC-t a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján. Batik Bence, a kispestiek szegedi születésű hátvédje izgatottan várja az összecsapást, amelyen gólokat és továbbjutást vár csapatától. A 26 esztendős bekk a szövetségi kapitánynak is bizonyítana.

– Nyáron arról beszélgettünk, hogy milyen jó lenne, ha Szegeden játszaná Európa-liga meccseit a Honvéd. Ha az EL-ben nem is, de Magyar Kupában mégiscsak pályára lép a Szent Gellért Fórumban a csapat. Mennyire várja a szerdai találkozót?

–Személy szerint nagyon örülök, hogy Szegeden játszunk – kezdte Batik Bence, a kispestiek szegedi születésű hátvédje. –Kicsit extrém helyzet, de nagyon várom már. Az elmúlt héten kétszer is gól nélküli döntetlent játszottunk a Pakssal, remélem ezúttal a szegedi közönség előtt sikerül betalálnunk és továbbjutnunk.

–Elég rapszodikus szezont fut a Honvéd: nyáron mélyről indult a csapat, aztán produkáltak egy nagyon jó őszt. Most mintha a kettő átmenete zajlana.

–Én is így látom. Az idény eleje ráment a változásokra, szerencsére aztán egy nagyon erős középszezont csináltunk. Kevés gólt kapunk, viszont nagyon keveset is rúgunk. Elgondolkodtató, hogy a sereghajtó Kaposvár után mi szereztük a második legkevesebb találatot a bajnokságban. A tabella sajnos nem hazudik. Keményen kell dolgoznunk azon, hogy javítsunk a helyzetkihasználásunkon.

–Ha már a tabellát említette, egyre jobban távolodik a nemzetközi kupaszereplést érő hely, viszont a Magyar Kupa megnyerésével is ki lehet vívni az indulási jogot. Gondolom ez ad némi plusz motivációt szerdára

. –Még tíz meccs hátra van a bajnokságból, ami azt jelenti, hogy matematikailag még harminc pontot szerezhetünk. Ha sikerül egy olyan sorozatot produkálnunk, mint ősszel, akkor még odaérhetünk. Elég, ha a Vasast vesszük példaként, hiszen az angyalföldiek három pontra vannak a feljutást érő második helytől az NB II-ben, úgy, hogy tizenegy pontos hátrányból kezdték a tavaszt. Gyorsan változhat a helyzet. Nyílt titok, hogy meg szeretnénk nyerni a kupát. A tavalyi elveszített döntő fájó emlék, hiszen az utolsó tíz percben buktuk el a győzelmet. Az egész csapat nevében mondhatom, hogy van bennünk hiányérzet emiatt, nagyon szeretnénk kijavítani a tavalyi botlást. Ehhez egy fontos lépés a Paks elleni találkozó.

A Budapest Honvéd gól nélküli döntetlent játszott Pakson, a kupacsata első felvonásán (Fotó: Budapest Honvéd FC)

–Speciális helyzet állt elő, hiszen a koronavírus veszélye miatt nem áll a csapat rendelkezésére Guiseppe Sannino vezetőedző. Mennyire szokatlan, hogy Pisont István vezeti a csapatot?

–Elég extrém körülmények között készülünk, hiszen nincsen hazai pályánk. Szeretünk az MTK stadionjában játszani, de azért az mégsem az otthonunk. Most nincs vezetőedző sem, de remélem, hogy hamar visszatér. Pisont a legjobb tudása szerint felkészíti a csapatot, számára is különleges ez a helyzet. Elől kicsit élesebbnek kell lennünk, ez nem az edző személyétől függ.

–A Nemzeti Sport nemrégiben arról cikkezett, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány árgus szemekkel figyeli a játékát. Mennyire motoszkál a fejében a bolgárok elleni Eb-pótselejtező?

–Minden nap eszembe jut. Régi vágyam, hogy válogatott legyek. Ahogy visszatértem a sérülésből, eleinte még kerestem önmagam, de úgy érzem, hogy tavaly nyáron megtaláltam. Egyre jobban érzem magam. A válogatottság a következő lépcsőfok a karrieremben, úgyhogy nagyon sokszor gondolok rá. Szeretnék ott lenni Szófiában!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.