Sport

Batik Bence vágya, hogy Szegeden játszhasson Európa-liga meccset

Batik Bence vágya, hogy Szegeden játszhasson Európa-liga meccset

2019. július 26., péntek
Batik Bence vágya, hogy Szegeden játszhasson Európa-liga meccset

A Budapest Honvéd gól nélküli döntetlent játszott az Universitatea Craiova csapatával az Európa-liga második selejtezőkörének első mérkőzésén, Győrben. Batik Bence, a kispestiek szegedi hátvédje pozitívan tekint az eredményre, szerinte egy agresszív játékkal kiharcolhatják a továbbjutást a visszavágón. A 25 esztendős játékos azt is elárulta, melyik stadionban játszana legszívesebben a következő körben.

A litván Zalgiris Vilnius kiejtését követően a román Universitatea Craiova várt a Budapest Honvédra az Európa-liga második selejtezőkörében. A párharc első felvonása nem hozott gólt, ennek ellenére Batik Bence, a kispestiek szegedi hátvédje pozitívan tekint a győri mérkőzésre. - Egyre többet birtokoljuk a labdát és gyakrabban alakítunk ki helyzeteket, mint korábban, ezzel párhuzamosan pedig kevesebbet támad az ellenfél – kezdte Batik. - Kevesebb helyzete volt a Craiovanak, mint múlt héten a Zalgirisnek, mindezek tükrében pozitívan értékelem az eredményt – tette hozzá. Hangsúlyozta, még mindig akad hiba a játékukban, de ezeket folyamatosan próbálják kiküszöbölni.

Batik Bence optimistán várja a Craiova elleni visszavágót (Fotó: Budapest Honvéd FC)

Az átigazolásokkal foglalkozó szakportál, a Transfermarkt adatai alapján, a Craiova kerete 23,59 millió eurót ér, míg a Honvédé csupán 7,6 milliót. Batik szerint azonban nincs komolyabb jelentsége, hogy papíron melyik csapat az erősebb, úgy véli, csak az számít, ami a pályán történik. - Nem érdekel, hogy papíron ki erősebb, mindig a pályán dől el, hogy melyik csapat a jobb. Jövő héten egy okos, agresszív játékkal elérhetjük a célunkat, mert ez a 0-0 azt jelenti, hogyha mi gólt szerzünk idegenben, akkor nekik már a döntetlen sem elég – fogalmazott. Igazi vándormadarakká váltak a kispestiek az EL-ben, hiszen az első körben az Illovszky Stadionban fogadták a Zalgirist, a Craiova elleni hazai meccsre pedig a győri ETO-parkban került sor. Batik elárulta, hogy melyik stadionban játszana legszívesebben a következő körben. - Kicsit sajnálom, hogy még nincs kész a stadion Szegeden. Nem tudom, hogy mennyi győri szurkoló látogatott ki, de úgy gondolom, hogy Szegeden több helyi néző lenne, talán már csak miattam is. Nagy öröm lenne számomra a következő Európa-liga meccset otthon játszani – zárta gondolatait. A Budapest Honvéd továbbjutás esetén a görög AEK Athénnal játszana a harmadik selejtezőkörben.

Európa-liga, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés:

Budapest Honvéd-Universitatea Craiova (román) 0-0

Győr, ETO-park 2722 néző. Vezette: Clancy (skót).

Budapest Honvéd:

Levkovich - Uzoma, Kamber, Batik, Lovric (Niba, 75.), Kukoc - Gazdag, Kesztyűs, Banó-Szabó - N'Gog (Cipf, 81.), Moutari (Kulacs, 66.).

Vezetőedző:

Guiseppe Sannino.

Universitatea Craiova:

Pigliacelli - Martic, Acka, Kelic, Bancu - Cicaldau (Constantin, 91.), Mateiu, Qaka (Ivanov, 65.) - Barbut, Fortes (Roman, a szünetben), Vatajelu.

Vezetőedző

: Corneliu Papura.

Sárga lap:

Batik (19.), Banó-Szabó (23.), Gazdag (84.), illetve Qaka (25.), Bancu (45+8.), Roman (62.), Kelic (85.) (Kiemelt kép: Budapest Honvéd FC)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.