Közélet

Rengetegen töltik ki a Pride-kérdőívet, de titkolják a részeredményt

Rengetegen töltik ki a Pride-kérdőívet, de titkolják a részeredményt

2020. február 26., szerda
Rengetegen töltik ki a Pride-kérdőívet, de titkolják a részeredményt

A szervezők szerint a vártnál jóval többen töltötték ki eddig a Szeged Pride szükségességére irányuló kérdőívet, részeredményeket azonban nem akarnak közölni.

Múlt héten megírtuk

, hogy Budapest és Pécs után Szegeden is lehet Pride – legalábbis erről árulkodik, hogy a pécsi eseményt szervező Diverse Youth Network a közösségi oldalán megosztott egy a szegedi Pride szükségességéről szóló kérdőívet. A kérdőív közzététele óta a vártnál jóval többen töltötték ki azt – tudtuk meg a szegedi LMBTQ-közösségtől. Válaszlevelükben kiemelték, mivel ez egy folyamatban lévő felmérés, ezért nem kívánnak részeredményeket közölni a júniusi sajt-nyilvános eseményükig. Megtudtuk azt is, hogy a kérdőív kitöltésére november 30-ig van lehetőség, az eredményeket pedig az azt követő két héten belül teszik közzé. A kérdőív összesen hét kérdésből áll. Első körben többek között a lakhelyünket, a nemünket, valamint a nemi irányultságunkat kell megjelölni. Ezt követően ki kell fejtenünk a Pride-hoz való viszonyulásunkat. A szervezők arra is kíváncsiak, hogy szeretnénk-e egyáltalán Szeged Pride-ot. A morális támogatás mellett anyagi segítségre is igényt formálnak, ezért döntenünk kell, hogy áldoznánk-e 1000–2000 forintot az esemény létrejöttére. Végül arról kell nyilatkoznunk, hogy részt vennénk-e az esemény szervezésében. A kérdőívet

IDE KATTINTVA

tudja kitölteni. A politikai pártok közül a Momentum teljeskörűen kiáll a melegfelvonulás mellett - erről a párt hivatalos honlapján meggyőződhetünk,

hiszen a tavalyi Budapest Pride-ra ők maguk is invitáltak embereket.

Ebből kifolyólag szerettük volna megtudni Mihálik Edvintől, a Momentum szegedi elnökétől, hogy támogatja-e a Szeged Pride megrendezését, de cikkünk megjelenéséig nem válaszolt.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.