Rengetegen töltik ki a Pride-kérdőívet, de titkolják a részeredményt

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Revelers kiss during the annual gay pride parade at Paulista avenue in Sao Paulo, Brazil, Sunday, June 23, 2019. (AP Photo/Nelson Antoine)

A szervezők szerint a vártnál jóval többen töltötték ki eddig a Szeged Pride szükségességére irányuló kérdőívet, részeredményeket azonban nem akarnak közölni.

Múlt héten megírtuk, hogy Budapest és Pécs után Szegeden is lehet Pride – legalábbis erről árulkodik, hogy a pécsi eseményt szervező Diverse Youth Network a közösségi oldalán megosztott egy a szegedi Pride szükségességéről szóló kérdőívet.

A kérdőív közzététele óta a vártnál jóval többen töltötték ki azt – tudtuk meg a szegedi LMBTQ-közösségtől. Válaszlevelükben kiemelték, mivel ez egy folyamatban lévő felmérés, ezért nem kívánnak részeredményeket közölni a júniusi sajt-nyilvános eseményükig. Megtudtuk azt is, hogy a kérdőív kitöltésére november 30-ig van lehetőség, az eredményeket pedig az azt követő két héten belül teszik közzé.

A kérdőív összesen hét kérdésből áll. Első körben többek között a lakhelyünket, a nemünket, valamint a nemi irányultságunkat kell megjelölni. Ezt követően ki kell fejtenünk a Pride-hoz való viszonyulásunkat. A szervezők arra is kíváncsiak, hogy szeretnénk-e egyáltalán Szeged Pride-ot. A morális támogatás mellett anyagi segítségre is igényt formálnak, ezért döntenünk kell, hogy áldoznánk-e 1000–2000 forintot az esemény létrejöttére. Végül arról kell nyilatkoznunk, hogy részt vennénk-e az esemény szervezésében. A kérdőívet IDE KATTINTVA tudja kitölteni.

A politikai pártok közül a Momentum teljeskörűen kiáll a melegfelvonulás mellett – erről a párt hivatalos honlapján meggyőződhetünk, hiszen a tavalyi Budapest Pride-ra ők maguk is invitáltak embereket. Ebből kifolyólag szerettük volna megtudni Mihálik Edvintől, a Momentum szegedi elnökétől, hogy támogatja-e a Szeged Pride megrendezését, de cikkünk megjelenéséig nem válaszolt.

Ön szerint kell Szegedre Pride?

Betöltés ... Betöltés ...

 

Előző sztori

Már robotikát is tanulhatnak a kiszombori iskolások

Következő sztori

Szegedtől már csak néhány száz kilométerre a koronavírus

Legutóbbi hasonló cikkek