Közélet

Nem csoda, hogy esős napokon elsüllyed a fél város

Nem csoda, hogy esős napokon elsüllyed a fél város

2020. február 20., csütörtök
Nem csoda, hogy esős napokon elsüllyed a fél város

Lassan Tiszát lehetne rekeszteni a vízelvezetési problémákról szóló panaszokkal, most egy újabbal bővült a tárház. Az egyik tarjáni parkolóban a felgyülemlett sártól eldugult a vízelvezető csatorna. Ezek után nem csodálkozunk, hogy egy kiadósabb zápor után elsüllyed a fél város.

Az egykori Tarján bisztró mögötti parkolóban az összegyűlt sártól teljesen eldugult a vízelvezető csatorna. A dolog pozitív oldala – ami a fotón látványosan kirajzolódik –, hogy az aszfalt kialakítása megfelelő ahhoz, hogy a csatornába folyjon a víz, ellentétben számos szegedi úttal.

A vízelvezetési probléma leglátványosabban a nemrégiben felújított Tisza Lajos körúton jelentkezik, ahol gyakorlatilag velencei állapotok uralkodnak egy kiadós zivatart követően. A körút és a Szentháromság utca kereszteződésében még mindig nem találták meg a megfelelő megoldást a felgyülemlett csapadék elvezetésére. Legutóbb konkrétan helyből távolugró versenyt rendeztek a járókelők.

A Honvéd tér is gyakran víz alá merül, olvasóink szerint a játszótér leginkább egy akvaparkra emlékeztet esős napokon. Bár ezeket a "vízi csúszdákat" nem szívesen használják a szegediek.

Az Agyagos utcai járda félresikerült rekonstrukciójáról is cikkeztünk tavaly

. A felújítás azért volt indokolt, mert az aszfalt egyik mélyedése az esőzések során kisebbfajta medencévé vált. A beruházás nem érte el a célját, ugyanis a felújított járdaszakasz nagy része a zivatarok után – a lakók nagy bánatára – víz alá merül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.