Írjon nekünk

Közélet

Elterelés a VIP-parkolóbérlet megszüntetésének ötlete?

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/tegely jozsef.jpg

Megjelent:

Felszámolná az ingyenes parkolást Szegeden a Momentum – jelentette be Mihálik Edvin, a párt önkormányzati képviselője, a Zöld Város programért felelős tanácsnok hétfőn. Tápai Péter, a Szegedi Fidesz alelnöke szerint ez az elképzelés átgondolatlannak tűnik, csak azt a célt szolgálja, hogy eltereljék a figyelmet a parkolóper másodfokú ítéletéről.

Mihálik szerint véget kell vetni annak a rendszernek, amely különbséget tesz az autótulajdonosok között, így azt a mintegy 400 parkolóhelyet, amelyet az állami- és az önkormányzati intézmények dolgozói használnak, fizetőssé tennék októbertől. A hír hallatára felmerülhet a kérdés, hogy a VIP-parkolóbérletek rendszerének mi lesz a sorsa. – Most 65 ingyenes parkolóbérletet ad ki a város évente Szeged önkormányzati és parlamenti képviselőinek, díszpolgárainak. Azt javaslom, hogy ezt is vonjuk vissza a február 21-i közgyűlésen – nyilatkozta a képviselő a Szeged TV-nek a Csongrád Megyei Kormányhivatal parkolójában hétfőn.

A VIP-parkolóbotrány kapcsán a Gyulai Törvényszéken született másodfokú ítélet januárban, eszerint bűnös Mózes Ervin korábbi címzetes főjegyző, Kalmár Gábor, Botka László kabinetfőnöke és Solymos László lemondott alpolgármester – utóbbi esetében jogerős az ítélet.

Az utca emberét megosztja az elképzelés. Magony Béla osztja azt a véleményt, hogy jó az irány, de attól tart, az átlagember semmilyen változást nem fog érzékelni.

– Ugyanúgy nem lesz parkolóhely a városban, mégis drága a parkolás. Az árakat kellene kicsit lejjebb nyomni, vagy valamilyen fejlesztésre fordítani a befolyt összeget – mondta. Ennek kapcsán Mihálik azt mondta, a parkolóbevételeket a közösségi közlekedés fejlesztésére, a város zöldítésére fordítják.

Karsay Mária is úgy látja, nem fog megváltozni semmi, viszont jó lenne, ha valamilyen megállapodás jönne létre a város és az egyetem között, hogy egységesítsék a parkolódíjakat. – A klinikakertben egyszerűen épeszű ember nem parkol, pedig vannak olyan helyzetek, amikor hasznos lenne. Már csak azért is, mert a Tisza Lajos körúton sosem találni üres helyet – mondta. Korábban portálunk is cikkezett arról, hogy drágán lehet parkolni a klinikakertben, januártól pedig az új klinikánál a Semmelweis utcában és a Bánomkert soron bővítették ki a parkolózónát.

Fidesz: Ez az ötlet átgondolatlan, figyelemelterelés

Tápai Péter, a Szegedi Fidesz alelnöke megkeresésünkre elmondta, szervezete hosszú ideje elkötelezett a belvárosi parkolás rendezése mellett. – A korábbi vitákban a Szegedi Fidesz következetesen azt az álláspontot képviselte, úgy kell rendezni a belvárosi parkolási rendszert, hogy az a lakosok, az üzletek üzemeltetői és Szeged érdekeit egyaránt szolgálja. Így javaslatunk szerint a parkolóhelyek számát nem csökkenteni, hanem növelni kell, illetve a belvárosi üzletek számára biztosítani kell megfelelő méretű és számú rakodóhelyet. Mindezt természetesen egy a belváros egészére vonatkozó rendezési terv keretében képzeljük el, amely felszíni és földalatti parkolóhelyek létesítését is magában foglalja. Így a zöldfelületek aránya nem csökkenne, hanem növekedne, ugyanakkor a belváros sem sorvadna el az autók teljes kitiltásával – fejtette ki az alelnök.

– Mindazonáltal nem világos számunkra, hogy Szeged jelenlegi vezetése milyen koncepció alapján képzeli el a parkolási rendszer hosszú távú és megnyugtató rendezését. A jelenlegi – Mihálik Edvin tanácsnok által bedobott – ötletük sem látszik túl átgondoltnak. Véleményünk szerint nem szolgál mást, minthogy elterelje a figyelmet a számukra egyre kínosabbá váló parkolási botrányról, amelyben a jogerős ítélet ellenére sem hajlandó megtenni a városvezetés a megfelelő lépéseket az elítéltekkel szemben – foglalt állást a politikus az ügy kapcsán.

Tovább olvasom

Hírzóna

Megduplázódik a kistelepülésen szolgáló lelkészek támogatása

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/tegely jozsef.jpg

Megjelent:

Szerző:

Mintegy négyezer pap és lelkész jövedelme emelkedik. 

Tovább olvasom

Közélet

Előremenekülés és jövőtervezés a Szabadtérin

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/tegely jozsef.jpg

Megjelent:

Szerző:

Lelkileg is megviseli a Szabadtéri dolgozóit az elmaradó Dóm téri évad. Némi gyógyírt csak az hozhat, ha járványhelyzet megengedi és szigorú előírások mellett nézőket tudnak fogadni az újszegedi színpadon. A Játékok anyagilag is nehéz, de nem megoldhatatlan helyzetben van. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Hírzóna

Nagy változáson esett át a mórahalmi Ezer Év Parkja

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/tegely jozsef.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából különleges programmal készül a város.

Tovább olvasom

Aktuál