Egyetem

Koronavírus: az érintett területekről érkező hallgatók távolmaradását kéri az SZTE

Koronavírus: az érintett területekről érkező hallgatók távolmaradását kéri az SZTE

2020. február 26., szerda
Koronavírus: az érintett területekről érkező hallgatók távolmaradását kéri az SZTE

Közleményben kérte szerdán a Szegedi Tudományegyetem a hallgatóit, hogy amennyiben a koronavírus-fertőzéssel sújtotta területekről érkeznek Szegedre, két hétig maradjanak inkább otthon.

A közleményben fel is sorolták a Nemzeti Népegészségügyi Központ keddi adatai alapján érintett területeket: Kína, Szingapúr, Japán, Hongkong, Dél-Korea, Irán, illetve Olaszország négy tartománya: Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna és Piedmont.

– Az óralátogatás, egyetemi közösségi terek és épületek látogatásának, valamint a személyes ügyintézés mellőzését kérjük azok esetében, akik az új koronavírussal érintett területen jártak az elmúlt két hétben, vagy ugyanezen időszakban olyan személlyel találkoztak, akik az új koronavírussal érintett területen járt a találkozásukat megelőző két hétben, esetleg ilyen személlyel élnek közös háztartásban – áll a közleményben.

Az érintett hallgatók hiányzásait rugalmasan kezeli az egyetem, azindokolt távolmaradás esetén hátrány nem fogja éri őket, ezért kérik, hogy a Tanulmányi Osztályok felé e-mailben, vagy telefonon jelezzék az érintett területről történő hazautazás időpontját és az érintett terület megnevezését. Az érintett hallgatók esetében javasolják, hogy a kéthetes lappangási időszakot lakhelyükön töltsék el, lehetőség szerint kerülve a másokkal való érintkezést. Betegség gyanúja esetén e-mail vagy telefon útján vegyék fel a kapcsolatot a háziorvosukkal. Ezen kívül akoronavírussal érintett területre történő utazások mellőzését kérik. – Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a vírus terjedése megelőzésének jelenleg ismert legbiztosabb módja a higiénés előírások betartása, illetve az, ha a betegség bármilyen tüneteit mutató személyek otthon maradnak, nem mennek közösségbe, órára, munkahelyre és háziorvosukhoz fordulnak e-mail vagy telefon útján – írják a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.