//

A helyi munkavállalókat hozná helyzetbe a Fidesz Vásárhelyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fidesz azt szeretné, hogy Vásárhelyen a nagy cégek a helyi munkavállalókat fizessék meg, és ne külföldi dolgozókat alkalmazzanak olcsón – nyilatkozta Cseri Tamás fideszes önkormányzati képviselő a Rádió 7-nek.

Mint mondta, a városban lassan már mindenki arról beszél, hogy egyes nagy hódmezővásárhelyi vállalatok afrikai, indiai, vietnami és pakisztáni dolgozókat alkalmaznak. Közlése szerint erről már a sajtó is írt és a polgármester is beszélt.

Hangsúlyozta, a Fidesz helyi szervezete nem ért egyet ezzel a gyakorlattal, és kifejezetten sérelmezi azt, hogy a nagy cégek ahelyett, hogy megfizetnék a vásárhelyi munkaerőt, külföldi munkavállalókkal helyettesítik.

Cseri Tamás szerint még ennél is nagyobb probléma, hogy a város polgármestere az idegen munkavállalók oldalára állt. Kiemelte, arra szeretnék kérni Márki-Zay Pétert, hogy viselkedjen polgármesterhez méltóan és kezdeményezzen tárgyalásokat az érintett cégekkel, hogy azok a vásárhelyi munkavállalóknak adjanak elsősorban munkát és tisztességes bért.

Előző sztori

Erre számítsunk a hétvégén a megye határátkelőin

Következő sztori

Melegfront érkezik csapadék nélkül

Legutóbbi hasonló cikkek