Közélet

A helyi munkavállalókat hozná helyzetbe a Fidesz Vásárhelyen

A helyi munkavállalókat hozná helyzetbe a Fidesz Vásárhelyen

2020. február 21., péntek
A helyi munkavállalókat hozná helyzetbe a Fidesz Vásárhelyen

A Fidesz azt szeretné, hogy Vásárhelyen a nagy cégek a helyi munkavállalókat fizessék meg, és ne külföldi dolgozókat alkalmazzanak olcsón - nyilatkozta Cseri Tamás fideszes önkormányzati képviselő a Rádió 7-nek.

Mint mondta, a városban lassan már mindenki arról beszél, hogy egyes nagy hódmezővásárhelyi vállalatok afrikai, indiai, vietnami és pakisztáni dolgozókat alkalmaznak. Közlése szerint erről már a sajtó is írt és a polgármester is beszélt. Hangsúlyozta, a Fidesz helyi szervezete nem ért egyet ezzel a gyakorlattal, és kifejezetten sérelmezi azt, hogy a nagy cégek ahelyett, hogy megfizetnék a vásárhelyi munkaerőt, külföldi munkavállalókkal helyettesítik. Cseri Tamás szerint még ennél is nagyobb probléma, hogy a város polgármestere az idegen munkavállalók oldalára állt. Kiemelte, arra szeretnék kérni Márki-Zay Pétert, hogy viselkedjen polgármesterhez méltóan és kezdeményezzen tárgyalásokat az érintett cégekkel, hogy azok a vásárhelyi munkavállalóknak adjanak elsősorban munkát és tisztességes bért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.