Sport

Négy magyar pályázik az Európa-bajnokság All-Star csapatába

Négy magyar pályázik az Európa-bajnokság All-Star csapatába

2020. január 24., péntek
Négy magyar pályázik az Európa-bajnokság All-Star csapatába

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF)hivatalos oldalántette közzé azoknak a játékosoknak a listáját, akikre szavazni lehet, hogy bekerüljenek a jelenleg is zajló Európa-bajnokság álomcsapatába.

A szervezet minden posztra öt-öt játékost jelölt (plusz a legjobb védőt) és a szurkolók ezek közül választhatják ki, hogy ki kerüljön be a csapatba. A végleges, hivatalos EHF EURO 2020 All-Star csapatot a rajongók által kapott szavazatok 40%-a és az az EHF szakértői testületének 60%-a határozza meg.

Négy magyar és összesen öt szegedi a legjobbak között

A magyar együttesből négyen kerültek fel a 40 fős listára, így a kapus Mikler Rolandnak, a balátlövő Ligetvári Patriknak, a beálló Bánhidi Bencének és a jobbátlövő Balogh Zsoltnak van esélye bekerülni az All Star-csapatba. A MOL-Pick Szeged játékosai kitettek magukért, a két magyar játékos mellett a szlovén Dean Bobac, a horvát Luka Stepancics és a spanyol Jorge Maqueda neve is ott szerepel a listán - ők hárman az éremcsatában is érdekeltek a torna záróhétvégéjén. A szurkolók kizárólag az

EHF hivatalos applikációján keresztül adhatják le voksaikat

. Mindezt január 25-én éjfélig, az álomcsapat összeállítását 26-án délben, a stockholmi döntő előtt hozzák nyilvánosságra.

Bánhidi Bence a középdöntő legjobbjai között

Közben az EHF közzétette a kontinenstorna középdöntőjének legjobb csapatát. Ebben A MOL-Pick Szeged beállója, Bánhidi Bence is helyet kapott. Nem véletlen az elismerés, mivel Bánhidi Bence 42 lövésből 32 gólt szerzett a tornán és a védekezésből is alaposan kivette a részét, a csapatban az övé volt a legtöbb blokk, nyolcszor akadályozta meg ilyen módon az ellenfélt a gólszerzésben. A középdöntőben egyértelmű vezére volt válogatottunknak. https://www.facebook.com/ehfeuro/photos/a.653618994680005/3476347149073828/?type=3 - Közhelynek hangzik, de az, hogy ilyen sikereket érhettem el, nagyban köszönhető a csapattársaimnak és a szakmai stábnak. Rajtam kívül még három csapattársam is ott van a listán, hogy valóban nagy és váratlan dolgot vittünk véghez - jelentette ki Bánhidi Bence a SzegedMa kérdésére. A szegedi beálló hozzátette, hogy elkeseredni nem szabad a kilencedik hely miatt, de van benne hiányérzet az elszalasztott olimpiai selejtezős hely és az elődöntő miatt. - A végeredmény számít és azt később senki nem fogja nézni, hogy milyen kevésen múlt a továbbjutásunk. Nem tudtunk nyomás alatt játszani az utolsó két meccsen, de azt gondolom, hogy ez a csapat nem utoljára okozott szép pillanatokat a magyar szurkolóknak - tette hozzá.

A Bidasoa kézilabdacsapatában folytatja pályafutását a válogatott Bartók Donát. A spanyol élvonalban jelenleg harmadik helyezett klub arról számolt be pénteken, hogy megállapodásra jutott a játékossal, aki két és fél évre kötelezi el magát, amennyiben megfelel az orvosi vizsgálaton. A jobbátlövő tagja volt az osztrák-norvég-svéd közös rendezésű Eb-n szerepelt magyar válogatottnak. Egy hónapja, december 26-án jelentette be, hogy azonnali hatállyal távozik a TBV Lemgo-Lippe csapatától, amelyben tavaly márciusi térdműtétje után a közelmúltbeli visszatéréséig nem léphetett pályára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.