Közélet

Medvelesen vehetünk részt a Szegedi Vadasparkban

Medvelesen vehetünk részt a Szegedi Vadasparkban

2020. január 28., kedd
Medvelesen vehetünk részt a Szegedi Vadasparkban

Amióta a barna medve is része a Vadaspark állatgyűjteményének, azóta már télen elkezdődik a vadaspark éves rendezvénysorozata. Február másodika egy jelentős naptári esemény a medvékkel kapcsolatos szokásokat tekintve, ennek apropójából szól ez a nap az állatkertben is róluk.

Vasárnap tehát 11:00 és 15.00 óra között a Természetvédelmi Oktatóközpontban várják a családokat kézműveskedni, illetve 13:00-kor csalogatják ki a medvéket, hogy megismerhessék a véleményüket az időjárás alakulásáról.

A Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéhez, amely február 2-ra esik, egy közismert népi hiedelem kapcsolódik: ha ekkor ugyanis szép idő van, akkor fel lehet készülni a hosszú télre, ha viszont cudar, akkor gyorsan be fog köszönteni a tavasz. Ezt kötötték össze állatmegfigyelésekkel szerte Európában, sőt európai bevándorlók által Észak-Amerikában is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.