Hitchcock is forgathatna Szegeden – több száz galamb uralja a Virág cukrászda tetejét

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Alfred Hitchcock is megirigyelné azt a látványt, ami a Klauzál téren fogadja a járókelőket: több száz galamb nemes egyszerűséggel megszállta a Virág cukrászda tetejét. A madarak rövid időközönként tesznek egy-egy tiszteletkört a ház körül, majd ismételten visszatérnek annak tetejére.

Íme egy videó a jelenségről:

Nem ez az egyetlen belvárosi épület, amit „megszállás” alatt tartanak a galambok. Korábban megírtuk, hogy a Takaréktár 7. szám alatt álló épület betört ablakain folyamatosan ki-be repülnek a madarak.

A kialakult helyzet egészségügyi kockázatot is magában rejt, hiszen a galambok sok parazitát és rengeteg fertőző betegséget hordozhatnak, a tetvek és bolhák pedig könnyen átvándorolhatnak róluk másokra. A galamboknak a szalmonella és az agyhártyagyulladás terjesztésében is nagy szerepük van.

Számtalanszor cikkeztünk már arról is, hogy a belvárost gyakorta „szétbombázzák” a madarak, a legsűrűbben a Kölcsey utcában található, egykori Royal Hotel oldalát veszik célba.

A galambok közkedvelt “illemhelye” a Kölcsey utca (Fotó: Archív)
Előző sztori

Több mint 22 ezer csokit és játékot gyűjtött a szegedi Mátrix Alapítvány

Következő sztori

Jogerősen is elítélték Botka László pár munkatársát