Közélet

Hiába figyelmeztetik a vendégeket, sokan továbbra is etetik a galambokat

Hiába figyelmeztetik a vendégeket, sokan továbbra is etetik a galambokat

2020. január 23., csütörtök
Hiába figyelmeztetik a vendégeket, sokan továbbra is etetik a galambokat
Korábban megírtuk, hogy több száz galamb uralja a Virág cukrászda épületének tetejét. A cukrászda egyik vezetőjének elmondása szerint többször is megkérték már a vendégeket, hogy ne etessék a madarakat, ennek ellenére sokan továbbra is ezt teszik. Fennáll a veszély, hogy tartósan odaszoknak a galambok.

A Virág cukrászda egyik vezetőjének tapasztalata szerint amennyiben a vendégek nem etetik a madarakat a teraszon, úgy nem jelent problémát a tetőn kialakult helyzet, ugyanis az épület belső udvarára galambriasztókat és tüskéket telepítettek.

Elmondása szerint többször is megkérték már a vendégeket, hogy tartózkodjanak a galambok etetésétől, de tapasztalataik szerint sok esetben ez rendkívül nagy indulatot vált ki vendégeikből, így az utóbbi időben inkább nem hívják fel erre a figyelmet. Pedig ha etetik őket, akkor odaszoknak és szinte biztos, hogy időről időre egyre többen lesznek. A galambokon kívül pedig a verebek is gyakran megfordulnak a cukrászda környékén. Mivel a probléma elsősorban az épület tetejét érinti – ami az IKV hatáskörébe tartozik –, kérdéseket küldtünk a társaság felé, de cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak.

Tabu az önkormányzatnál

Az elmúlt évben több alkalommal is megkérdeztük az önkormányzattól, hogy miként próbálják orvosolni a belvárosban egyre nagyobb méreteket galambhelyzetet, de egyetlen alkalommal sem reagáltak a megkeresésünkre. Bízunk benne, hogy ezúttal másként lesz, ezért ismételten elküldtük kérdéseinket a városvezetés felé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.