Illegális bevándorlás

Fehér Attila szerint kormánypárti képviselők ásnak alagutakat a szerb határon

Fehér Attila szerint kormánypárti képviselők ásnak alagutakat a szerb határon

2020. január 29., szerda
Fehér Attila szerint kormánypárti képviselők ásnak alagutakat a szerb határon

A police.hu még múlt héten adta hírül, hogy újabb alagutat találtak az ideiglenes biztonsági határzár alatt Bács-Kiskun megyében. Fehér Attila, az LMP Csongrád megyei elnöke szerint kormánypárti országgyűlési képviselők ásták az alagutat és ezzel akarnak fenyegetettségérzetet kelteni a magyar emberekben.

Csikéria külterületén tavaly ősszel a rendőrök egy alagutat találtak az ideiglenes biztonsági határzár alatt. A korábbi nyílástól 15 méterre a szolgálatot ellátó kutyavezető járőr 2020. január 21-én 12 óra 50 perckor egy – növényzettel fedett, körülbelül 50 centiméter átmérőjű – nyílást fedezett fel, amely átvezet a határzár alatt szerb területre.

A police.hu információi szerint

a járatnál sikeres átjutás nem történt, mivel rendőrök az alagutat annak befejezését követően rövid időn belül felfedezték, és betemetéséig őrzik is. Az alagút felfedezéséről szóló hírt Fehér Attila, az LMP Csongrád megyei elnöke is megosztotta saját közösségi oldalán, igaz, mindezt megfűszerezte saját pikírt, jókora cinizmussal átitatott gondolataival. Fehér szerint kormánypárti országgyűlési képviselők ásták az alagutat a szerb határon. Úgy véli, hogy az egész migránshelyzet csak egy átlátszó blöff, amivel fenyegetettségérzést próbál kelteni a Fidesz-KDNP pártszövetség.

„Biztosan csak véletlen egybeesés, de mióta immunissá kezd válni a lakosság a Fidesz-KDNP által a magyarok félelemérzetét felkorbácsolni kívánó hisztériakampányra, azóta gombamód szaporodni kezdtek a határkerítés közelében az alagutak.

Azon tűnődöm, vajon Orbán a kormánypárti parlamenti képviselőket vezényelte ki ásni a szerb határra, mint ahogy 2007-ben kordont bontani a Kossuth térre?

Ezzel egy időben keresőhajó cirkál Szeged környékén a Tiszán. Kiváncsian várom milyen átlátszó blöffökkel fog próbálkozni a következő időszakban a kormány, hogy mesterségesen megpróbálja fenntartani a fenyegetettségérzést.” – írta közösségi oldalán a politikus.

Eközben félszáz migráns próbált áttörni Röszkénél

Fehér migránshelyzetről alkotott, a valóságtól merően elrugaszkodott teóriája látványosan megdőlt kedden.

Mint arról portálunk is beszámolt,

kedd hajnalban nagyjából ötven bevándorló próbált meg szervezetten átjutni a kerítésen. Az M1 információi szerint a rendőröknek figyelmeztető lövést is le kellett adniuk, annyira agresszívan próbáltak meg áttörni a migránsok Szerbia felől. Az esetről közzétett egy videót az Index:

Savanyú a szőlő?

Tóth Péter, a Jobbik egykori szegedi elnöke után

talán Fehér Attila volt az októberi önkormányzati választás egyik legnagyobb vesztese a baloldali Összefogás részéről. Az egyéni választókörzetében alulmaradt Kothencz Jánossal, a KDNP-frakció képviselőjével szemben és mivel a baloldali "szivárványkoalícióból" a kompenzációs listáról egyetlen képviselő sem jutott be a közgyűlésbe, így hoppon maradt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.