Tóth Péternek a szegedi közgyűlés után az Európai Tanácsba sem kell bejárnia többet

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Azután, hogy nem jutott be a szegedi közgyűlésbe Tóth Péter, a helyi Jobbik elnöke, most egy újabb megbízatása szűnt meg a politikusnak: már az Európai Tanácsban végzett munkája sem folytatódik.  

Megszűnt a mandátuma Tóth Péternek, a Jobbik Magyarországért Mozgalom szegedi és Csongrád megyei elnökének az Európa Tanács Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusában. Ezt maga a politikus jelentette be közösségi oldalán.

A Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusa az Európai Tanács intézménye, amelynek feladata a 47 tagállama helyi és regionális demokráciájának megerősítése és az Európai Helyi Önkormányzati Charta alkalmazásának felmérése. A kongresszus az európai önkormányzatok és régiók hangjaként az Európa Tanács Miniszteri Bizottságával együttműködve előmozdítja a konzultációt és a politikai párbeszédet a nemzeti kormányok és a helyi és regionális önkormányzatok között.

“Az elmúlt években több felszólalásom is volt a migráció, a kisebbségi nyelvhasználat és az őshonos európai kisebbségek ügyében. Úgy érzem, tisztességes konzervatív értékrenddel szólaltam meg ezen ügyekben és megfelelően képviseltem a Hazámat és a városomat, Szegedet is. Nagyon sok kapcsolatot építettem ki és a közös európai gondolkodást sikerült adoptálnom” – írta Tóth Péter.

A politikus a korábbi években erősen támadta Botka László, akkori szocialista polgármestert, ám az önkormányzati választások előtt óriási pálfordulást bemutatva a szegedi polgármester mellé állt, és érte kampányolt. Arról is szó volt, hogy meghasonulását alpolgármesteri tisztséggel jutalmazza majd Botka, ám Tóth Péter – mivel nem indult egyéni képviselőként – végül listáról sem jutott be a közgyűlésbe, és most úgy tűnik, nem is tartanak igényt munkájára a baloldalon.

(Kiemelt képünk: Tóth Péter/facebook.com)

Előző sztori

Szabó Kimmel Tamás a függőségekről tart zenés előadást Szegeden

Következő sztori

Meggyanúsították a Szegeden elfogott fegyveres bankrablókat - videóval!

Legutóbbi hasonló cikkek