Politika

Tóth Péternek a szegedi közgyűlés után az Európai Tanácsba sem kell bejárnia többet

Tóth Péternek a szegedi közgyűlés után az Európai Tanácsba sem kell bejárnia többet

2019. október 31., csütörtök
Tóth Péternek a szegedi közgyűlés után az Európai Tanácsba sem kell bejárnia többet

Azután, hogy nem jutott be a szegedi közgyűlésbe Tóth Péter, a helyi Jobbik elnöke, most egy újabb megbízatása szűnt meg a politikusnak: már az Európai Tanácsban végzett munkája sem folytatódik.

Megszűnt a mandátuma Tóth Péternek, a Jobbik Magyarországért Mozgalom szegedi és Csongrád megyei elnökének az Európa Tanács Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusában. Ezt maga a politikus jelentette be közösségi oldalán.

A Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusa

az Európai Tanács intézménye, amelynek feladata a 47 tagállama helyi és regionális demokráciájának megerősítése és az Európai Helyi Önkormányzati Charta alkalmazásának felmérése. A kongresszus az európai önkormányzatok és régiók hangjaként az Európa Tanács Miniszteri Bizottságával együttműködve előmozdítja a konzultációt és a politikai párbeszédet a nemzeti kormányok és a helyi és regionális önkormányzatok között. "Az elmúlt években több felszólalásom is volt a migráció, a kisebbségi nyelvhasználat és az őshonos európai kisebbségek ügyében. Úgy érzem, tisztességes konzervatív értékrenddel szólaltam meg ezen ügyekben és megfelelően képviseltem a Hazámat és a városomat, Szegedet is. Nagyon sok kapcsolatot építettem ki és a közös európai gondolkodást sikerült adoptálnom" - írta Tóth Péter.

A politikus a korábbi években erősen támadta Botka László, akkori szocialista polgármestert, ám az önkormányzati választások előtt

óriási pálfordulást bemutatva

a szegedi polgármester mellé állt, és érte kampányolt. Arról is szó volt, hogy

meghasonulását alpolgármesteri tisztséggel jutalmazza majd Botka

, ám Tóth Péter - mivel nem indult egyéni képviselőként - végül listáról sem jutott be a közgyűlésbe, és most úgy tűnik, nem is tartanak igényt munkájára a baloldalon. (Kiemelt képünk: Tóth Péter/facebook.com)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.