Illegális bevándorlás

Mintegy félszáz migráns próbált áttörni a határkerítésen Röszkénél - videó!

Mintegy félszáz migráns próbált áttörni a határkerítésen Röszkénél - videó!

2020. január 28., kedd
Mintegy félszáz migráns próbált áttörni a határkerítésen Röszkénél - videó!
Csoportosan próbáltak meg áttörni a kerítésen illegális bevándorlók a déli határnál, Röszkénél. A rendőrség lezárta a környéket, az akció jelenleg is tart – hangzott el az M1-en.

Kedd hajnalban nagyjából ötven bevándorló próbált meg szervezetten átjutni a kerítésen. Az M1 információi szerint a rendőröknek figyelmeztető lövést is le kellett adniuk, annyira agresszívan próbáltak meg áttörni a migránsok Szerbia felől. Egy részüknek sikerült átjutni, egy részüket el is fogták, és többeket sikerült megakadályozni abban, hogy bejussanak Magyarország területére. A környéken több ellenőrző pontot is felállítottak a rendőrök, az érkező járműveket folyamatosan ellenőrzik az embercsempészek miatt. Az elmúlt hetekben folyamatosan nőtt a migrációs nyomás Szerbia felől, Szabadka környékén jelenleg több mint kétszáz migráns tartózkodik – közölte a közmédia helyszíni tudósítója.

FRISSÍTVE:

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerintegy nagyobb migránscsoport próbált meg jogellenesen Magyarország területére bejutni, amiben a rendőrök megakadályozták őket. Egy szolgálatban lévő fegyveres biztonsági őr több figyelmeztető lövést adott le. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy nagyobb migránscsoport január 28-án 5 óra 30 perc körül a röszkei közúti határátkelőhely két oldalán közel egy időben próbált meg jogellenesen az ország területére bejutni. Az akkor még zárva lévő határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő fegyveres biztonsági őr ezt észlelve három figyelmeztető lövést adott le. A helyszínre irányított járőrök körülbelül 60 fő bejövetelét akadályozták meg, 4 főt feltartóztattak, a területet pedig lezárták. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a helyszínen továbbra is területzárást alkalmaz. A röszkei közúti határátkelőhely jelenleg nem üzemel. Az Index videója:

(Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.