Közélet

Czeglédy ügyét is a Szeviép-per összeférhetetlennek tűnő bírája tárgyalja

Czeglédy ügyét is a Szeviép-per összeférhetetlennek tűnő bírája tárgyalja

2020. január 16., csütörtök
Czeglédy ügyét is a Szeviép-per összeférhetetlennek tűnő bírája tárgyalja

Újabb összeférhetetlenség derülhetett ki a Szeviép-perben felmentő ítéletet hozó tanács bírája, Nóvé Ágnes kapcsán – írja a Pesti Srácok. A hírportál szerint ugyanis ő is tagja annak a bírói tanácsnak, amely Czeglédy Csaba ügyét tárgyalja a Szegedi Törvényszéken.

Üzleti kapcsolatban van a Czeglédy-ügyet tárgyaló bíró családja a szegedi önkormányzattal - írja a Pesti Srácok. A portál szerint a bírói tanács egyik tagja családi cégén keresztül beszállítója a szegedi önkormányzatnak. Ez pedig felvetheti az összeférhetetlenség gyanúját, miután Czeglédy Csaba többek között Botka László ügyvédje is. A cikkben szerepel, hogy a büntetőügyeket szignáló bíró pedig az önkormányzati cégek jogi képviselőjének a párja.

A hatmilliárdos adócsalással vádolt Czeglédy Csaba ügyében eddig nem született ítélet, a tárgyalást vezető bírói tanács összetétele pedig többször is változott. Korábban a hírportál arról közölt cikksorozatot, hogymilyen szálak fedezhetőek fel az önkormányzat és Nóvé Ágnes között. Utóbbinak családi cége vett részt a belső-tarjáni önkormányzati beruházásban. Mindemellett a Pesti Srácok számolt be arról is, hogy feltűnően kedvezményes áron juthatott belvárosi lakáshoz a Szeviép-per másodfokú bírói tanácsát vezető Kovalcsik Éva. Ezen információk alapján vizsgálatot rendeltek el, Takács-Szűcs Babett, a törvényszék jelenlegi elnökének újbóli pályázatát a saját tisztségére pedig elutasították.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.