Az Anna fürdő korábbi alkalmazottja szerint nem tisztítják rendszeresen a medencéket

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az úszómedencét két év alatt egyszer sem engedték le, a takarítási munkálatok felszínesek és nappal történnek – állítja az Anna fürdő korábbi alkalmazottja, aki elképzelhetőnek tartja, hogy a panaszkodó hölgy ott fertőződött meg szuperbaktériummal.

Múlt héten megírtuk, hogy felháborodott Facebook-bejegyzésben tudatta ismerőseivel az Anna fürdő egyik vendége, hogy E. coli és Klebsiella szuperbaktériummal fertőződött meg a meleg vizes medencében. A hölgy megkeresésünkre elmondta, nőgyógyásza szerint minden jel arra utal, hogy a fürdőben kapta el a baktériumokat. Ezzel szemben a Szegedi Sport és Fürdők Kft. tájékoztatása szerint rendszeren tisztítják az Anna fürdő medencéit, ezért kételkednek abban, hogy a fürdőre panaszkodó nő ott fertőződött meg a szuperbaktériumokkal.

A panaszkodó nő állítása szerint a meleg vizes medencében kaphatta el a szuperbaktériumokat (Fotó: szegedsport.hu)

Az eset kapcsán a fürdő egyik korábbi alkalmazottja levelet írt szerkesztőségünknek. A levél szerzője nem tartja kizártnak, hogy valóban a fürdőben betegedett meg a panaszkodó nő, ugyanis a takarítási, tisztítási munkálatok felszínesek és nappal történnek.

– Sajnos el tudom képzelni, hogy a hölgy a fürdőben kapta el a fertőzést, ugyanis éjszakánként nem igazán takarítják a medencéket – írta a neve elhallgatását kérő korábbi alkalmazott. Hozzátette, amíg a fürdőben dolgozott, az éjszakai gépészek végezték a medencék takarítását, de semmiféle rendszeresség nem volt a munkájukban. Akkor végezték el, amikor éppen kedvük volt hozzá – fogalmazott.

A korábbi alkalmazott elmondása szerint, két év alatt az úszómedencét egyszer sem engedték le, a szauna takarítása is abból állt, hogy átslagolták tiszta vízzel. Ott tartózkodása idején a tusolók tele voltak hajszállal, vízkövesek és sárga foltosak. – Azon kívül, hogy az éjszakás takarítók kiürítik a szemetet és a bejáratot felporszívózzák, nem sok mindent csinálnak. A takarítás felszínes és nappal történik – zárta sorait.

(Kiemelt kép: szegedsport.hu)

Előző sztori

Szegedre érkezett a Meg nem született gyermek szobra

Következő sztori

Mikler Roland nem csalódott, de könnyebb visszatérésre számított