Hírzóna

Terven felül hasznosulnak a Csongrád megyei foglalkoztatási program TOP forrásai

Terven felül hasznosulnak a Csongrád megyei foglalkoztatási program TOP forrásai

2019. november 20., szerda
Terven felül hasznosulnak a Csongrád megyei foglalkoztatási program TOP forrásai

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási főosztálya minden hónap végén monitorozza annak a Terület és Településfejlesztési Operatív Programból megvalósuló projektnek az eredményességét, amelyet a Csongrád Megyei Önkormányzattal konzorciumban valósítanak meg. Az október végi adatok önmagukért beszélnek.

A projekt célja a térség munkaerő-piaci helyzetének javítása, melynek érdekében képzési és bér jellegű támogatásban részesülhetnek a hátrányos helyzetű álláskeresők, ezzel javítva Csongrád Megye településeinek népességmegtartó erejét, illetve hozzájárulva a minőségi munkahelyek kialakításához. A program igazi szépsége a támogatások segítségével munkához jutó, vállalkozásba kezdő személyekegyéni történeteiben mutatkozik meg, azonban mint minden Európai Uniós finanszírozású projektben, a hatékonyságot a tervezett indikátorok teljesülésével is alá kell támasztani. A támogatási szerződésben a konzorcium vállalta, hogy 648 főt von be a programba, akik közül 366 fő álláshoz jutását igyekszik elősegíteni. Utóbbi kategóriából munkaerőpiaci szolgáltatások nyújtásának segítségével legalább 184 fő esetében volt cél, hogy a programból kapott támogatást követően hat hónappal is munkaviszonyban álljon. 2019. október végével a fenti vállalások a következők szerint alakultak. 754 fő bevonása útján 428 álláskereső jutott munkához, akik közül már 234-en teljesítették azt a feltételt is, hogy a támogatott időszakot követően fél évvel is állással rendelkeztek. A projekt 2020. június 30-adikai zárásáig minden hónapban szeretnénk beszámolni a számok alakulásáról. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Projekt címe: Csongrád Megyei Gazdaság- és Foglalkoztatás-fejlesztési Együttműködési Program (PAKTUM) Projekt azonosító: TOP-5.1.1-15-CS1-2016-00001 (X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.