Politika

Haág Zalán: A balliberális városvezetés csak szavakban szociálisan érzékeny

Haág Zalán: A balliberális városvezetés csak szavakban szociálisan érzékeny

2019. november 22., péntek
Haág Zalán: A balliberális városvezetés csak szavakban szociálisan érzékeny
Megszavazta a közgyűlésa lakásrendelet módosítását pénteken, ezzel öt éven belül 25 százalékkal nőnek a szociális lakbérek. A KDNP frakcióvezetője, Haág Zalán közleményében azt írja, a balliberális városvezetés csak szavakban szociálisan érzékeny.

"A mai közgyűlésen módosító indítványomban kértem, hogy az önkormányzat ne emelje drasztikusan "karácsonyi ajándékként"

a szociális bérlakásokban élők lakbérét

, hanem egy évre fagyassza be, majd a következő öt évben is csak az infláció mértékének megfelelő emelésre kerüljön sor" – írja közleményében Haág.

A baloldali-liberális többségű közgyűlés nem támogatta a frakcióvezető indítványát, és már januártól az infláció várható mértékét másfélszeresen meghaladó emelést szavazott meg.

Így 2019-hez képest 2024-ig 25 százalékkal emelkednek a szociális lakbérek.

"Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a bizottsági alelnökök, elnökök, tanácsnokok megnövelt javadalmazásának plusz költségét a szociálisan leghátrányosabb helyzetű emberekkel igyekeznek megfizettetni. A választási kampányban nem ezt ígérték. Ez nem baloldali politika, s ami még fontosabb, nem is igazságos" – fogalmazott Haág Zalán. "A KDNP továbbra sem fog semmilyen indokolatlan megszorító intézkedést támogatni, ehelyett egy szociális igazságosságon alapuló, kereszténydemokrata alternatívát kínál Szeged városának" – áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.