Közélet

Gyermekkori álma vált valóra a szegedi Guinness-rekordernek

Gyermekkori álma vált valóra a szegedi Guinness-rekordernek

2019. november 18., hétfő
Gyermekkori álma vált valóra a szegedi Guinness-rekordernek

Megkapta oklevelét a sikeresen végrehajtott Guinness-rekordért Csatai Gergő. A szegedi léggömbművész október 20-án a rakparton háromezer ember előtt - közel hét másodperccel megjavítva a korábbi rekordot - 44,25 másodperc alatt, becsukott szemmel hajtogatott meg öt különböző lufifigurát.

"Egyszerre vagyok meghatott, izgatott, boldog és mélyen büszke, rengeteg érzés van most bennem. Gyermekkori álmom volt ez a díj, amire talán évek óta készülök lélekben és fizikailag" - így érzett Csatai Gergő, amikor kezében foghatta végre a Guinness-rekordért járó oklevelet.

A 29 éves szegediléggömbművész

augusztus 20-án hajtotta végre a sikeresGuinness-rekord-kísérletet

: háromezer ember előtt becsukott szemmel hajtogatott meg öt különböző lufifigurát (virágot, hernyót, csigát, kardot és kutyát). A korábbi rekord 51 másodperc volt, ezt javította meg Csatai Gergő 44,25 másodpercre.

"Így végül szeretett városom, Szeged szemei előtt érhettem fel pályám eddigi csúcsára és lehetettem a világ egyik mostani leggyorsabb lufihajtogatója.

Nincsenek értelmetlen vagy buta célok addig, amíg haladsz feléjük, mert maga a díjam is csak egy képkeret egy oklevéllel, de az elmúlt pár év mindent megért" - összegezte érzéseit Csatai Gergő, akinek nem ez volt az egyetlen sikere az idei esztendőben. A nyáron három kategóriában is dobogóra állhatott a Las Vegasban rendezett Bling Bling Jam 2019 elnevezésű nemzetközi lufihajtogató versenyen. Csatai Gergő két éve Európa vezető léggömbgyártója, a GEMAR nemzetközi nagykövete. Korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy magyar festők klasszikus alkotásait állította össze lufikból. A közgazdaságot tanult, de végül a szakmájában soha sem dolgozó Csatai

a szegedma.hu-nak adott interjújában

azt mondta,

"én mindig olyan voltam, aki adni szeretett másoknak, valami olyat, amit még senkitől sem kaptak".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.