Közélet

Botka László lánya Amerikába költözik

Botka László lánya Amerikába költözik

2019. november 12., kedd
Botka László lánya Amerikába költözik

Januártól már csak három nővel él egy háztartásban a szegedi polgármester, Botka László.

Nem szokásunk politikusok családjairól írni, de az már mindjárt más eset, amikor maga a politikus kezdi el közösségi oldalán megosztani a saját gyermekéről szóló információkat. Botka László 1997 óta él házasságban dr. Lugosi Andreával, akitől született három leánygyermeke, 2000-ben Erzsébet Zsófia, 2003-ban Veronika Julianna és 2008-ban Valéria. Az MSZP-ből pár hete

kilépő

(és talán politikai karrierjét egy

új pártban

folytató?) Botka László már október 13-án, az önkormányzati választás napján megmutatta a Facebookon legnagyobbik lányát, aki most először szavazott önkormányzati választáson.

Botka Erzsébet Zsófia

amúgy sem teljesen ismeretlen Szegeden, hiszen a 2011 óta a Szegedi Női Vízilabda Egyesületben sportol. Végigjárta a ranglétrát a serdülőtől egészen a felnőttekig, az OB I-ben a 2014/2015-ös idényben, tehát 15 évesen mutatkozott be. Az idén szeptemberben 19. születésnapját ünneplő vízilabdázó azonban januártól már nem a szegedi csapatot erősíti, sőt egyenesen az országot is elhagyja. Erről Botka László adott hírt a Facebookon. A szegedi polgármester azt írta, Zsófia aSzegedi Tudományegyetem hallgatójaként meghívást és ösztöndíjat kapott akaliforniai San José State Universityre. Botka László sok sikert kívánt, büszkeségét fejezte ki, és megállapította, hogy "milyen gyorsan felnőnek a gyerekek".

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.