Politika

Alpolgármester lehet a jobbikos Tóth Péterből, aki szélsőjobboldaliból Botka legfőbb szövetségese lett

Alpolgármester lehet a jobbikos Tóth Péterből, aki szélsőjobboldaliból Botka legfőbb szövetségese lett

2019. október 8., kedd
Alpolgármester lehet a jobbikos Tóth Péterből, aki szélsőjobboldaliból Botka legfőbb szövetségese lett

Kevés ádázabb ellenfele volt Botkának 2014-től, mint a Magyar Gárda-alapító jobbikos Tóth Péter. Az igazi szélsőjobboldaliként a cigányok kiszorításáról értekező Tóth úgy támadta a városháza vezetését, hogy a Gárda oroszlánmancsa adta a másikat. Úgy szidta a baloldali képviselőket és személyesen Botkát, mint Szegeden senki más, még 3 éve is Botka elzavarásáról írogatott. A hatalomért és a pénzért azonban egy elvtelen alkuban összeállt a polgármesterrel, és október 13-án együtt indul a szélsőjobboldal a régi baloldallal. Kéz a kézben az elvileg szocialista Botka és a szélsőjobboldali Tóth Péter.

A két jóbarát!

A SzegedMa az elvtelen balos kényszerösszefogást már több cikkben is bemutatta: a polgármester 2017-es, csúfos bukással végződő miniszerelnök-jelölti kalandja után 2019-re annyira meggyengült, hogy nemlétező fantomszervezetek (például a teljesen alkalmatlan Karácsony által elnökölt Párbeszéd) és a tönkrement kispártok helyi képviselőit is bevette a nagy szegedi összeborulásba (Jobbik, LMP), míg barátait kidobta belőle.

Gyurcsányék megkérték Botka támogatásának árát

Míg a törpepártokat sikerült lekenyerezni egy-egy képviselői hellyel, a DK és a Momentum nagyobbat harapott a régi MSZP-sekből álló csapatba. A DK 4, a Momentum pedig 2 képviselői helyet kapott. Gyurcsányék tehát nagyon megkérték az összeborulás árát, Botka pedig „fizetett”. A szegedi balos kényszerösszefogás jelenleg úgy néz ki, hogy az EP-választások adatai alapján van egy hatalmas tömb, a polgári jobboldal, amely legutóbb 24 ezer szavazatot szerzett. A második az MSZP-P 11 ezer vokssal, a harmadik a DK 9 ezerrel, és negyedik a Momentum 7 ezerrel. Vagyis a trükk abban áll, hogy az első helyezett mögött elvtelen alkut köt mindenki, hogy Botka megőrizhesse hatalmát. Jellemző a szegedi kényszerösszefogás aktuális állapotára, hogy a teljesen tönkrement Jobbikotés az LMP-t még a Kétfarkú Kutyapárt, valamint a Mi Hazánk mozgalom is megelőzte az EP-választásokon.

Alpolgármester lehet a szélsőjobbos Tóth - a szegediek pedig fizetnek

Akkor miért is ment bele Botka abba, hogy a szélsőjobboldali Tóth Péter a listájuk előkelő, negyedik helyén szerepeljen? A válasz egyszerű: azt remélik, hogy az a 2 százalék is Botkáékra szavaz majd. Holott városházi források azt beszélik, az egész semmi másról nem szól, hogy a szélsőjobbos Tóth Pétert alpolgármesteri pozícióval kenyerezte le a hatalmának elvesztésétől rettegő Botka. Egy újabb megélhetési politikus iratkozik fel a szegediek fizetési listájára, aztán majd csak lesz valami. Ezt a szélsőjobbos összeborulást elégelte meg Lauer István is, aki miután kiszorították Botkáék, bejelentette, hogy független baloldaliként elindul a polgármester-választáson és az eddig nyertes körzetében is. Ahogyan azt megírtuk, a SzegedMa információi szerint a városi cégeknél is sorcsere lesz, mert a nagy összeborulásnak nagy a rezsije is: minden, alig létező kis pártocska emberét, aktivistáját el kell majd helyezni, ezért a városházi cégek vezetőit, igazgatóit és felügyelőbizottsági tagjait lecserélik majd - feltéve, ha nyer október 13-án a káoszbrigád.

Tóth Péter: a nagyhangú körmendi szélsőjobboldali

Tóth a 2006-os események részét képező szegedi utcai megmozdulások egyik főszervezője volt. 2006 óta a Jobbik szegedi alelnöke, majd 2007-től elnöke. A 2007-ben megalakult Magyar Gárda alapító tagja, majd megyei szervezője, 2008 óta a Jobbik Csongrád megyei elnöke. 2010-ben megyei önkormányzati képviselővé választották, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság tagja, a jobbikos képviselőcsoport vezetője lett. A cigánysággal való együttélés problematikájának vizsgálatára a Jobbik szegedi szervezetén belül létrehozta az Élettér Munkacsoportot, és kezdeményezte az Életünk tere Egyesület megalakítását. 2014-ben tiltakozást szervezett a Kiss-Rigó László megyés püspök által tervezett kiskundorozsmai roma lakópark megépítése ellen.

Botka tönkreteszi Szegedet - mondta Tóth, most szövetségesek

Sokat elárul az elvszerű szegedi összefogásról az alábbi mondat, amit Tóth 2019. május 30-án osztott meg a Facebookon: "

Fidesz-győzelem lesz ősszel is. A Fidesz most megnyerte az őszi önkormányzati választásokat és a 2022-es országgyűlési választást is.Köszönetet lehet mondani az alkoholos mámorban úszó Gyurcsánynak és a nagyképű Fegyőrnek. Magyarország többet érdemel!

" Ugyanebben a hangnemben nyilvánult meg a közgyűléseken is: "

Jól indul a reggel, amikor egy posztkommunista párt másodjára szólítja fel, hogy mondjon le a mandátumáról, de nem fogja ezt a szívességet megtenni és a kommunizmus minden martalékát el fogják takarítani Szegedről is, mint ahogyan ez már megtörtént szerdán Makón is, aholaz említett Ságvári-szobrot szerencsére már a történelem szemétdombjára helyezték. Nem törekszenek másra Szegeden sem, mint ezek az egykori kommunista áldozatvállalás jelképét jelentő figurák, mint Ságvári Endre, Károlyi Mihálya történelem szemétdombjára jusson és vele együtt – reméli – a Demokratikus Koalíció is

." Tóth Péter képviselő, Jobbik: "

Kardos Kálmán és Kóbor Balázs MSZP-és igazgatók a saját fizetésük drasztikus megemelésén túl nem tettek semmit sem a Szegedi Hőszolgáltató (SzeHő) ügyfelei, sem pedig a cég működőképességének megőrzése érdekében

". Tóth "

elfogadhatatlannak nevezte, hogy a szocialisták által korábban szervezett tüntetések fő szónokát, Kóbor Balázst a SzeHő Kft. élére kinevezték, majd annak csődbe vitele után úgy tesznek, mint ha minden rendben volna

."

Tóth Péter jobbikos képviselő arra kéri Botka László polgármestert, hogy "

szakítsa meg a nyaralását,jöjjön haza a mátraszentimrei vadászkastélyábólés utasítsa az igazgatóit, hogy a távhőnél maradt túlfizetések összegét a szegediek végre megkaphassák

."

Tóth az IKV-t is rendszeresen támadta, de bejegyzéseit letörölte a Facebookról - az internet azonban nem felejt

2016. június 17-én ezt írta a szélsőjobboldali politikus: "

Botka embere továbbra is összevissza beszél.Jól látszik, hogy a városi cégek élére nem szakembereket, hanem szocialista pártkádereket vettek fel havi több mint félmilliós fizetésekért. Ha nem váltjuk le a Botka-rezsimet, akkor tönkreteszik Szegedet, és a csőd szélére viszik a szegedieket!Szeged legmeghatározóbb ellenzéki pártjaként minden szocialista igazgatót el fogunk számoltatni az utolsó fillérig."

Tóth Péter inkább önmagát választotta a szegediek helyett

Már csak azt érdemes tisztázni, hogy mikor nem mondott igazat Tóth? Akkor, avagy most? Mert valamikor hazudnia kellett. Mi hajlunk arra, hogy évekig képviselte azt, amire a választói felhatalmazták, most azonban önmagát választotta a szegediek helyett és inkább beállt ellensége mögé, pozícióért, hatalomért - és még ki tudja, hogy miért - cserébe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.