Sport

Maqueda fantasztikus találata is bekerült a BL-forduló legszebbjei közé

Maqueda fantasztikus találata is bekerült a BL-forduló legszebbjei közé

2019. október 30., szerda
Maqueda fantasztikus találata is bekerült a BL-forduló legszebbjei közé

A kézilabda Bajnokok Ligájának ötödik fordulója több szempontból is emlékezetes marad: azon túl, hogy Zágrábban győzött a MOL-Pick Szeged, Mikler Rolandot a hét kapusának és az ötödik forduló legjobb játékosának választották, a legszebb gólok közé pedig bekerült Jorge Maqueda fantasztikus találata.

A Szeged idegenben

26-21-re legyőzte

a PPD Zagreb csapatát a kézilabda Bajnokok Ligája ötödik fordulójában. A győzelemben jelentős része volt a pazarul védő Mikler Rolandnak, akit az Európai Kézilabda Szövetség (EHF)

a hét kapusának választott

. A mérkőzésen négy hétméterest is hárító 35 esztendős kapus azonban nemcsak a legjobb kapus lett, hanem a szurkolói szavazatok alapján az egész forduló legjobb játékosának is megválasztották. Mikler a

szegedma.hu-nak adott interjújában

azt nyilatkozta, hogy jól esik neki az elismerés, de fontosabbnak tartja, hogy nyertek Zágrábban. Az EHF közben elkészítette az ötödik forduló legszebb góljait bemutató videóját, amelyben helyet kapott a szegediJorge Maqueda fantasztikus találata is.

A MOL-Pick Szegednek erőltetett menetben telik majd a november, ugyanis kilenc mérkőzés is vár a fiúkra: öt a BL-ben, négy a magyar bajnokságban. Juan Carlos Pastor együttese legközelebb vasárnap 17 órakor lép pályára hazai környezetben a RK Celje Pivovarna Lasko együttese ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.