Sport

Mikler Rolandnak jól esik az elismerés, de fontosabbnak tartja, hogy nyertek Zágrábban

Mikler Rolandnak jól esik az elismerés, de fontosabbnak tartja, hogy nyertek Zágrábban

2019. október 24., csütörtök
Mikler Rolandnak jól esik az elismerés, de fontosabbnak tartja, hogy nyertek Zágrábban

Az elmúlt Bajnokok Ligája-fordulóban a MOL-Pick Szeged játékosát, Mikler Rolandot a legjobb kapusnak választotta az EHF, a szurkolók szavazataival pedig ő lett a hét embere. A nyáron Veszprémből szerződtetett kapus hetek óta remek formában véd, így semmiképpen nem érdemtelen az elismerés.

- Ha az elmúlt Bajnokok Ligája meccseket nézem, akkor talán nem túlzás állítani, hogy már-már kijárt ez a siker Önnek.

- Jólesik ez az elismerés, de nem szabad túlmisztifikálni. A legfontosabb, hogy nyertünk Zágrábban és nagyon fontos két pontot hoztunk haza. Természetesen nagyon jó érzés, hogy egy ilyen mérkőzés után a legjobb kapusnak és a hét emberének választanak, de ennek nem szabad túl nagy feneket keríteni.

- Bánhidi Bence az előző héten, most Ön lett a hét embere. Ez azért jelent valamit.

- Természetesen. A csapat és a játékosok egyénileg is jó formában vannak, és ez ugyanúgy azt is mutatja, hogy szurkolóink is mellettünk vannak, hiszen a szavazataik kellettek ehhez az elismeréshez. Köszönöm, hogy ezzel is elismerik a teljesítményünket.

- Nem a zágrábi volt a legpörgősebb meccsük a Bajnokok Ligájában, ugyanakkor végig kézben tartották. Egyetért ezzel?

- A csapat pont annyira pörgött, amennyire szükség volt rá, de ha a zágrábiak átlendültek volna a holtpontjukon, akkor biztos vagyok benne, hogy mi is tudtunk volna váltani egy magasabb tempóra. Az iramot viszont végig mi diktáltuk és tartani is tudtuk, nem kellett feljebb kapcsolnunk. Azért azt mindenképpen meg kell említeni, hogy bármennyire is lagymatagnak tűnt kívülről ez a meccs, ez egy BL-mérkőzés volt és meg kellett küzdeni a két pontért. Az idegenben szerzett pontok nagyon fontosak és nagyon sokat érnek.

- A BL-szezont a legnehezebb csapatok ellen kezdték, majd most a papíron könnyebb meccsek jönnek, "nagyokkal" legközelebb tavasszal találkoznak majd. Jól jöhet, hogy korábban kell felpörögni a hajrára?

- Hazai pályán nyertünk a Barcelona és pontot szereztünk a Flensburg ellen és Párizsban sem játszottunk rosszul. Én örülök, hogy ezekkel a csapatokkal kezdtünk és nem a kötelezőkkel. Ez tavasszal is jól elsülhet, ugyanakkor az úgymond kötelező meccseken is tartanunk kell a tempót, mert csak akkor van esélyünk tavasszal egy jobb eredményre, ha hozzuk ezeket a mérkőzéseket. Bízom benne, hogy kellő mennyiségű pontunk lesz tavaszra, és tudunk majd bátor játékkal a nagyobb csapatoktól pontot rabolni.

- Van értelme számolgatni és tervezni a végső csoporthelyezést illetően? Még az első hely is elérhető.

- Nem hiszem, hogy azon kellene gondolkodnunk, hogy elsők leszünk-e a csoportban. Mindenkinek az a célja, hogy az első két-három helyen végezzen, így természetesen nekünk is. De most nem ezen kell gondolkodnunk, hanem azon, hogy összeszedjük a pontokat és egy-egy bravúr vagy idegenbeli győzelem nagyon sokat számíthat a végén. https://www.facebook.com/ehf.champions.league/videos/698494047327026/

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.