Írjon nekünk

Sport

Küzdelmes meccsen magabiztos MOL-Pick Szeged-siker

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Zágrábban a szezonbeli harmadik Bajnokok Ligája-meccsét nyerte meg Szeged.

A vártnál egy kicsit álmoskásabban kezdte a mérkőzést a MOL-Pick Szeged. A BL-t négy vereséggel nyitó zágrábiak ugyan megpróbálták ezt kihasználni, de erejükből csak annyira tellett, hogy vezettek egy góllal és a szorosan tudták tartani az eredményt. A Pick védekezésével nem volt komolyabb probléma, remekül zárt a fal, de támadásban bosszantó pontatlanságok csúsztak a játékba. (15. perc: 5-5)

A félidő felénél Radivojevics fújt ébresztőt, a szegedi szélső előbb hétméteresből, majd egy remekbe szabott szélső góllal talált be – először volt kétgólos előny a Picknél. Miután a szerb válogatott ébresztőt fújt, el is mehetett zuhanyozni, ugyanis alig 2 perccel később újabb büntetőt dobhatott, a lövés a középen álló Ristanovic kapus fejét találta el, ami piros lapot ér – még akkor is, ha szándékosság nem volt benne. (17. perc: 5-7)

Meg is zavarta a csapattársait a kiállítás, pillanatok alatt ismét egyenlített a Zagreb. A kisebb megingásnak Mikler vetett véget két védésével, ami után mindkét esetben betaláltak a csapattársak elől, így ismét kezdett épülni a szegedi előny. Ha nem is könnyen, de a 25. percben Canellas büntetőjével, majd Zsitnyikov egész pályás góljával már 4 góllal vezetett a MOL-Pick Szeged. (26. perc: 9-13)

Közben egy kisebb sporttörténelmi esemény színesítette a mérkőzést, az egyik zágrábi támadás után Dr. Szabó István hevesebb karmozdulatát sárga lappal jutalmazták az orosz játékvezetők; a szegediek csapatorvosa 30 éves pályafutása első figyelmeztetését kapta. A pályán közben a remekül játékba szálló Zsitnyikov irányította Szeged egyre jobban játékba lendült és remekbe szabott gólokat lőve megtoldotta eggyel az előnyét a félidőre. (30. perc: 10-15)

A második játékrész 4. másodpercében Stepancsics tovább növelte a Szeged előnyét, sőt, ha Henigman rögtön utána nem ront ziccert, akkor akár meg is törhették volna a horvátokat. De a szlovén hibázott, így az előny nem nőtt, sőt a lelkesen és helyenként szemre is tetszetősen játszó hazaiak csökkentették a hátrányukat. (33. perc: 12-16)

Mindkét oldalon rengeteg hiba volt a támadásban, ráadásul a kapusok is jól védtek, így gólcsendes volt ez az időszak, a félidő első 10 percében 2-2 találat esett mindkét oldalon. A zágrábiak szakították meg hamarabb a gólcsendes időszakot és gyors egymásután lőtt két góljukkal háromra zárkóztak, sőt, ha Mikler nem véd büntetőt, akkor tovább csökkenhetett volna a szegedi előny. (43. perc: 14-17)

Nagyon jól jött Sostaric jó periódusa a Picknek. A szlovén szélső dobott két gólt, közben hátul kiharcolt egy belemenést, így visszaállt az 5 gólos különbség. Az 50. percre egyre több hiba csúszott a Zagreb játékába, érezhetően fogyott az energia és a lendület is a játékukból. A Szeged ezt viszont nem hagyta kihasználatlanul és meglépett 8 góllal. (53. perc: 16-24)

Ezzel a munka nagyobb része meg is volt, a győzelem nem forgott veszélyben, már csak a különbség volt kérdéses. Ha a szegediek egy kicsit jobban összpontosítanak, akkor akár 10 gólos különbség is összejöhetett volna, de mivel ez nem sikerült, így a zágrábiak tudtak közelebb lépni ismét.

A mérkőzés keménységéről árulkodik a két piros lap és a kiállítások száma. A MOL-Pick Szeged ma azt mutatta meg, hogy kiemelkedő teljesítmény nélkül, nem a legjobb játékkal, de küzdve is tud meccset nyerni. (60. perc: 21-26)

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája,
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
PPD Zagreb (horvát)–MOL-PICK SZEGED 21–26
(10–15)
Zágráb, 3721 néző, V.: Zotyin, Volodkov (oroszok)
ZAGREB: Asanin – Horvat 3 (1), Hrastnik, Vlah, Beciri 2, Hrstic 3, MANDIC 4. Csere: RISZTANOVICS (kapus), Bicanic, Mrakovcic, Stojnic, Spende 1, Ravnic, Gadza 2, SIPIC 6
Edző: Veszelin Vujovics
SZEGED: MIKLER – Radivojevics 2 (1), MAQUEDA 5, Bombac 2, Bánhidi 2, Bodó 1, Källman 3. Csere: Gaber, CANELLAS 1 (1), Kaspárek, SOSTARIC 5 (1), Zsitnyikov 3, Stepancic 2, Henigman
Edző: Juan Carlos Pastor
Az eredmény alakulása. 2. perc: 1–2. 9. p.: 4–3. 17. p.: 5–7. 25. p.: 8–11. 34. p.: 12–16. 40. p.: 13–17. 51. p.: 16–24. 56. p.: 18–25
Kiállítások: 18, ill. 12 perc
Hétméteresek: 5/1, ill. 7/3
MESTERMÉRLEG
Veszelin Vujovics: –
Nem voltunk egy súlycsoportban a Szegeddel, a magyarok teljesen más játékerőt képviselnek, más célokért küzdenek, mint mi. A problémáink ellenére meg akartuk mutatni, hogy a végsőkig tudunk küzdeni. Nem volt szerencsénk a büntetőkkel, és támadásban is eléggé pontatlanok voltunk, ezért kaptunk ki.
Juan Carlos Pastor: – A védekezésünkkel elégedett vagyok, támadásban viszont akadtak hibáink, és a hétméteresek is kifogtak rajtunk. A második félidőben kontrolláltuk a játékot, úgy érzem, megérdemelten nyertünk. Ki kell emelnem a szurkolóinkat, akik ismét sokat utaztak, hogy a helyszínen buzdítsanak minket.

PPD-Zagreb-MOL-Pick Szeged 21-26

Küzdelmes, de magabiztos siker után értékelt Zágrábban Bánhidi Bence és Mikler Roland.

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2019. október 20., vasárnap

Tovább olvasom

Közélet

Márciusban elkezdődik az új atlétikai centrum építése

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Március végén elkezdődhet az új atlétikai centrum építése az SZVSE-pályán, a beruházás várhatóan még idén megvalósul.

Tovább olvasom

Sport

Az éllovas ellen kezdi a tavaszt az FK Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szombaton 14 órakor az Apátfalvát fogadja a szurkolók csapata.

Tovább olvasom

Sport

Canellas is hosszabbított a MOL-Pick Szegeddel

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

A spanyol játékos 2021-ig kötelezte el magát.

Tovább olvasom

Aktuál