Politika

Két alpolgármesterrel folytatja Botka László

Két alpolgármesterrel folytatja Botka László

2019. október 21., hétfő
Két alpolgármesterrel folytatja Botka László

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármesterként újrázhat, a gazdasági alpolgármester tisztségét azonban Szécsényi Rózsa kaphatja. Pénteken tart alakuló ülést a grémium.

Két alpolgármestert jelöl Botka László polgármester a közgyűlés

alakuló ülésén

– írja a szeged.hu. Három tanácsnok dolgozik a 2024-ig tartó ciklusban: Mihálik Edvin a Zöld város programért, Joób Márton család-, szociálpolitikai és sportért felelős tanácsnokként, míg Fodor Antal lesz a vagyongazdálkodási tanácsnok. Fodor a napokban különös bejegyzést tett közzé a közösségimédia-oldalán, amelyben Orbán Viktor miniszterelnök áldozataként ír egy kurd kisgyerekről, aki a török hadsereg szíriai akciójában sérült meg. Az önkormányzati lap értesülései szerint a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság élére a Fidesz–KDNP delegálhat elnököt, a kormánypárti frakció emellett a városüzemeltetési bizottságba jelölhet alelnököt. Utóbbinak az élére Szénási Róbertet jelöli az Összefogás Szegedért, a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságot pedig újra Binszki József vezetheti. A Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elnöke Ménesi Imre lehet, a Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság elnökének pedig újra Kozma Józsefet jelöli az ellenzéki pártszövetség. A jobbikos Tóth Péter ezek szerint hoppon maradt: a nyáron arról cikkeztünk, hogy

alelnöki tisztségért cserébe támogatja Botkát

, ezután pedig az Összefogás Szegedért kompenzációs listájának negyedik helyén indult a választáson, egyéni választókerületben nem. A jobbikos politikus hétfőn közösségi profilján bejelentette: pár napra elvonul a nyilvánosságtól. "Az összes választási kampányomat mindig valamilyen családi tragédia követte. Sajnos, most sem alakult másként. Át kell értékelnem a dolgokat" – írta Tóth bejegyzésében.

A közgyűlés alakuló ülését október 25-én tartja délután 3 órától.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.