/

Kasszát robbanthatnak a szegedi alpolgármesterek

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közel 900 ezer forintos fizetést kaphat a két szegedi alpolgármesterjelölt, amennyiben megválasztja őket a közgyűlés pénteken.

Botka László polgármester két alpolgármestert, Nagy Sándort és Szécsényi Rózsát jelöli a pénteki alakuló közgyűlésen. Előbbi ismét a városfejlesztési feladatokat látja el, míg Szécsényi a városgazdálkodási teendőket veszi át Szentgyörgyi Páltól. Szentgyörgyi 2002 óta dolgozott alpolgármesterként, idén pedig az Összefogás Szegedért Egyesület listáját vezette az önkormányzati választásokon.

A polgármesterek fizetését legutóbb 2017-ben módosították törvényileg: akkor az államtitkárok fizetéséhez igazították az ő fizetésüket, a módosítás előtt még az államtitkár-helyettesek fizetéséhez viszonyítva szabták meg az ő bérüket. Így Botka László fizetését közel 750 ezer forintról bruttó 997 170 forintra emelték. Az alpolgármesterek havi bruttó fizetését 692 440-ről 897 453 forintra emelték, ez a városvezetők fizetésének 70-90 százaléka lehet.

Így Nagy Sándor továbbra is közel 900 ezer forintos bruttó fizetést kaphat. Legutóbbi, 2019-es vagyonnyilatkozata alapján ehhez hozzátartozik még 36 ezer forint nyelvpótlék, továbbá 134 318 forint költségtérítés. Szécsényi Rózsa alpolgármesteri fizetését nyugdíjával egészíti ki. A tápéi képviselőnő vagyonnyilatkozata szerint képviselőként és bizottsági tagként havonta 220 ezer forint illetményt kapott, emellett 43 ezer forintot kapott az IKV felügyelőbizottsági tagjaként.

Három tanácsnokot jelöl az Összefogás Szegedért a pénteki közgyűlésen: Mihálik Edvint, Joób Mártont és Fodor Antalt. Mihálik egyetemi tanulmányait befejezte a szeged.hu szerint, a cikk megjelenésekor egy telekommunikációs cégnél dolgozott. Joób Márton 2019-es vagyonnyilatkozatában foglalkozásként a Műsorkalauz Kft. ügyvezetői tisztségét írja, ahonnan havi bruttó 400 ezer forintos fizetést kap. Önkormányzati képviselőként és egyéb bizottsági teendőiért 290 ezer forintos illetményt kapott, továbbá a Szegedi Sport és Fürdők Kft. felügyelőbizottsági elnökeként további 55 ezer forintot kapott. Fodor Antal a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán végzett, ügyvédként dolgozik. Ők mindhárman megkaphatják a tanácsnokoknak járó 180 ezer forintos fizetést.

A bizottsági elnökök is ugyanannyi fizetést kapnak, mint a tanácsnokok. Az Összefogás Szegedért Binszki Józsefet újra a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság élére jelölik. A Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elnöke Ménesi Imre lehet, a Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság elnökének pedig újra Kozma Józsefet jelöli az ellenzéki pártszövetség.

Bartók Csaba, a szegedi Fidesz elnöke megkeresésünkre elmondta, a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság élére Tápai Pétert jelölik, míg a városüzemeltetési bizottság alelnöki tisztségét Bartók töltheti be.

Előző sztori

Nemesi Pál: Én minden titulusomban a gazdasági fellendülést támogatom

Következő sztori

Győzelemmel avatta új pályáját az FK Szeged – videó

Legutóbbi hasonló cikkek