Joób Márton nem tagadta számlavásárlási ügyét

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kérdéseket vet fel, hogy miért hallgat Joób Márton a számlavásárlási ügyben, és bár a hallgatás beleegyezés – tartja a nem túl szerencsés mondás -, jobban örülne mindenki, ha végre kiállna és nyilatkozna. Mégsem teszi, hanem mélyen hallgat, ahogy Botka László szokott. 

Tegnap megírtuk, kellemetlen ügybe keveredhetett Jóob Márton szocialista önkormányzati képviselő. Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke hétfőn sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy információik szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) számlavásárlás ügyében vizsgálatot indított Joób Márton cége ellen. Emellett pedig az MSZP-s képviselőnél pontosan ugyanolyan térkövek vannak, mint amilyenekkel az önkormányzat is burkolni szokott. Talán csak merő véletlen az egész – vetette fel Tápai.

Mi is kerestük a képviselőt, hogy reagáljon, de egyszer sem vette fel a telefonját és e-mailre sem válaszolt: vagyis még nem is tagadta az ügyeket. (Annál is inkább kerestük, mert van egy telekvásárlási ügy is, amiben érintett, arra is nagyon kíváncsiak vagyunk; na meg a szomszédok is – a szerk.)

Megkukult!

Kérdéseket vet fel a hallgatása

Ez azonban kérdéseket vet fel. Miért hallgat Joób Márton a számlavásárlási és térkő ügyben? Bár a hallgatás beleegyezés – tartja a nem túl szerencsés mondás -, jobban örülne mindenki, ha végre kiállna és nyilatkozna, tiszta vizet öntene a pohárba. Mégsem teszi, hanem mélyen hallgat, ahogy Botka László szokott.

Az önkormányzatnál bevett gyakorlat, hogy a kellemetlen kérdések elől a hallgatásba menekülnek és nem vesznek tudomást a problémákról (talán abban bízva, hogy akkor azok nem is léteznek). Ebben a cikkünkben gyűjtöttük össze, hogy milyen ügyekben nem tartották fontosnak Botkáék, hogy választ adjanak a szegediek kérdéseire.

Előző sztori

Végre: lebontják a gigantikus papírtortát

Következő sztori

Átlagosan 20 ezer forint nyugdíjprémiumot fizetnek novemberben