Közélet

Főhajtással emlékezett a szegedi Fidesz az aradi vértanúkra

Főhajtással emlékezett a szegedi Fidesz az aradi vértanúkra

2019. október 6., vasárnap
Főhajtással emlékezett a szegedi Fidesz az aradi vértanúkra

Csendes főhajtással emlékezett a szegedi Fidesz október 6-án délelőttaz aradi vértanúkra.

Pál József, a szegedi Fidesz alelnöke rövid beszédet mondott amegemlékezésen, melyben kifejtette: „tisztelettel emlékezünk az aradivértanúk hazaszeretetére és hősies áldozatára”. A magyar nemzetszabadságát és függetlenségét az ő bátorságuknak és helytállásuknak isköszönheti – fűzte hozzá az alelnök.

Az emlékbeszédet követően a helyi Fidesz elnöksége megkoszorúzta azAradi vértanúk terén lévő emlékművet. A megemlékezésen részt vettNemesi Pál, Szeged független polgármesterjelöltje is. A kormány 2001-ben nyilvánította a magyar nemzet gyásznapjává október6-át, amikor az 1848-49-es forradalom és szabadságharc leverése utánAradon kivégzett 13 vértanúra, valamint az aznap Pesten kivégzett grófBatthyány Lajosra, Magyarország első független, felelős kormányánakminiszterelnökére emlékezünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.