Közélet

Fényes nappal vizelték oldalba az egykori Kerek-Perec épületét

Fényes nappal vizelték oldalba az egykori Kerek-Perec épületét

2019. október 29., kedd
Fényes nappal vizelték oldalba az egykori Kerek-Perec épületét

Újabb mérföldkövet értek el a szegedi hajléktalanok: ezúttal egy illuminált állapotú fedél nélküli fényes nappal, gyerekek szeme láttára vizelte oldalba az egykori Kerek-Perec épületét a Széchenyi téren.

A Szegeden hallottam Facebook-csoportba posztolt fotókon jól látható, amint egy hajléktalan fényes nappal levizeli az egykori Kerek Perec épületét a Széchenyi téren. A bejegyzés szerzője szerint a fedél nélküli előbb a megállóban várakozó emberektől cigarettát kért, majd - miután nem kapott - mindenki előtt elővette nemi szervét és fényes nappal, az arra járó gyerekek szeme láttára állt neki vizelni.

A szerző megemlíti, hogy a férfi nehezen érthetően beszélt. A fotók és a beszámoló alapján könnyen lehet, hogy arról a koldusról van szó, aki pár nappal ezelőtt az egyik Klauzál téri vendéglátóegység teraszán ülő vendégeket vegzálta.

Súlyos bűncselekmény lehet

Egy korábbi eset

kapcsán megírtuk, hogy a közterületen való vizelés szabálysértésnek minősül, ami pénzbírságot von maga után. A pénzbírság legalacsonyabb összege ötezer forint, legmagasabb összege százötvenezer forint. Azonban, ha valaki egy gyerek előtt – akárcsak vizelési szándékból – veszi elő a nemi szervét, akkor a szeméremsértés vétsége is felmerül, ami viszont már bűncselekménynek minősül és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.