Közélet

A Bartók tér a belváros szégyenfoltja

A Bartók tér a belváros szégyenfoltja

2019. október 10., csütörtök
A Bartók tér a belváros szégyenfoltja

A szegedi belváros legelhanyagoltabb terét is bevették a hajléktalanok.

Többször megírtuk már (

itt

és

itt

), hogy hajléktalanok, drogosok és kéregetők központi találkozóhelye lett a Bartók tér. Most a téren naponta többször is áthaladó olvasónk azt írta, nincs olyan napszak, amikor ne látna ott "kétes alakokat." "Nagyon-nagy szégyenfoltja ez Szegednek. Ez a tér annyi mindenre alkalmas lenne, egy igazi belvárosi parkot lehetne kialakítani, ehelyett sz.rban, h.gyban és hányásban fürdik. Emlékeim szerint nem egyszer ígérte meg az önkormányzat, hogy felújítják a teret, de úgy tűnik senkinek nem fontos."- írja Kispál András, aki ezt a képet mellékelte hozzá.

Olvasónk azt is hozzátette, hogy fiatalon hatalmas focicsatákat vívott ő is a két bitumenes pályán, sőt néhány éve még valami "utcák-terek "bajnokság is szerveződött ott. Ma már egyrészt a pálya balesetveszélyes, másrészt a bódultan, nem egyszer a saját ürülékükben fetrengő emberek miatt gyomra nincs bemenni oda senkinek. A Bartók téren komolyabb felújítás az elmúlt évtizedben nem volt, csak "tessék-lássék" munkákat végeztek el. A tér az ott tanyázó hajléktalanok miatt elveszítette funkcióját, de a játszótér nem csak miattuk nem használható. Elavult és balesetveszélyes játékok vannak ott, így a téren ma már csak átmenő forgalom van. A tér betonrengetegét kevés ráfordítással parkosítani lehetne, a játszótér és a sportpályák mellett mini zöldövezetet lehetne kialakítani.

De ahogy egyre többen tapasztalják és látják Szegeden, a Botka László vezette önkormányzatnál a zöld város, a játszótér felújítás a kampányban fontos csak, a várost ellepő hajléktalanokkal, drogosokkal pedig még kampány időszakban sem foglalkoznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.