Sport

"Szégyen, gyalázat" - ismét elfelejtették benevezni egy versenyre a szegedi olimpikont

"Szégyen, gyalázat" - ismét elfelejtették benevezni egy versenyre a szegedi olimpikont

2019. szeptember 25., szerda
"Szégyen, gyalázat" - ismét elfelejtették benevezni egy versenyre a szegedi olimpikont

Rövid időn belül másodszorra fordul elő, hogy Nagy Péter szegedi súlyemelő lemarad egy versenyről, mert a szövetség nem nevezte. Legutóbb egy németországi világkupa fordulóra, most pedig az olimpiai kvalifikációba is beszámító San Marinó-i versenyre nem nevezte be őt a szövetség.

Augusztus végén derült ki

, hogy a legutóbbi két olimpián egyedüli súlyemelőként Magyarországot képviselő (és a 2020-as olimpiára a legnagyobb kvalifikációs eséllyel rendelkező) Nagy Péter nem utazhat el egy németországi világkupa fordulóra, mert a Magyar Súlyemelő Szövetség nem nevezte be őt. Nem telt el egy hónap, és itt az újabb Nagy Péter-ügy: ismét nem nevezték be egy, az olimpiai kvalifikációba is beszámító San Marinó-i megmérettetésre. "Péntek óta nem lehetett a szövetséget elérni, mai napon is az edzőm többszöri próbálkozásra érte csak el a főtitkár asszonyt, aki annyit mondott, hogy az elnök úr nyilatkozhat, ő nem mondhat semmit. Elnök urat is sikerült elérni, aki annyit mondott hogy szakmailag nem indokolt" - számolt be a történtekről

saját közösség oldalán

a súlyemelő, aki azt is leírta, hogy indulását a szövetségi kapitány is támogatta, a terveket azonban a szövetség irodájában keresztül húzták.

"Most majd biztos mondják, hogy ott az ösztöndíjam, miért nem finanszíroztam abból, de ha nem neveznek be, nem tudom finanszírozni bármennyire is szeretném.

Ami még vérlázító, hogy nem is tájékoztatnak arról se, hogy nem neveztek, se annak a lehetőségéről, hogy akár a klub költségen vagy saját pénzen kiutazhassak, ahogy azt egy kecskeméti versenyzőnek mondták és be is nevezték. Engem miért nem lehetett benevezni?" - tette fel a költői kérdést Nagy Péter, majd egy kissé cinikus kiszólást is intézett a szövetséghez. "Köszönöm szépen, Magyar Súlyemelő Szövetség, hogy ilyen nyugodt körülményeket biztosít számomra. Köszönöm a rengeteg támogatást, köszönöm, hogy ismét nem neveztek be egy ezüstszintű kvalifikációs versenyre. Gondolom, a hibás megint vagy én és az edzőm vagy senki lesz" - olvasható a posztban, amely ezekkel a szavakkal zárul: "undorító, felháborító, szégyen, gyalázat".

A szegedi ólomsúlyban szereplő Nagy Péter pénteken magyar idő szerint 6 órakor emel majd a thaiföldi világbajnokságon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.