Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Elfelejtették nevezni a versenyre a szegedi olimpikont

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Nem először kerül kellemetlen helyzetbe Nagy Péter a súlyemelő szövetség miatt.

A szeptemberi, thaiföldi világbajnokságra készülő Nagy Péter erre a hétvégére egy németországi világkupa fordulót tervezett a felkészülésébe. Ha valaki mégis összefutna a Kárász utcán a szegedi súlyemelővel, akkor ne lepődjön meg túlságosan.

Nem értették hova készül

„A múlt héten érdeklődtem a szövetségben, hogy melyik edzővel és mikor megyek Németországba. Sokat megéltem már, de arra nekem is elkerekedett a szemem, amikor visszakérdeztek, hogy hova, meg minek megyek én.”- kezdte kálváriáját mesélni Nagy Péter.

A németországi viadal duplán jól jött volna a szegedi olimpikonnak. Egyrészt az olimpiai kvalifikációhoz szükséges hat verseny egyikét letudtad volna és emellett a világbajnoki felkészülés hajrájában egy rangos versenyen mérhette volna le, hogy hol tart edzésekkel.

„Májusba leadtuk a tervezetet az edzőtáborokról és a versenyekről. Innentől a szövetség dolga az ügyintézés lévén hogy kvalifikációs versenyről van szó, nem nevezhetnek a klubok csak a szövetség. Hogy hol akadt meg az ügy azt nem tudom mert senki nem mondott semmit, pedig találkoztam ezen a héten is a szövetség vezetőivel.”- ecsetelte az igen csak amatőrnek látszó állapotokat Nagy Péter.

Az elnök is csodálkozott

Megpróbáltunk utánajárni, hogy mi történhetett. Először Takács Máriát, a Magyar Súlyemelő Szövetség főtitkárát kerestük telefonon. A korábbi sokszoros vb- és Eb-érmes versenyző először nem értette, hogy milyen ügyről van szó, majd amikor újra elmondtuk, akkor a szövetség elnökéhez irányított. Közben megkerestük Gyurkovics Ferenc szövetségi kapitányt is, hogy mi történhetett, de ő is az elnökhöz irányított.

„Én is csodálkoztam rajta, hogy nem indul a versenyen Péter.”-kezdte Dobos Imre a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke.-”A Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál (NOB) segítettünk a versenyzőnek anyagi támogatáshoz jutni, amit pont az ilyen versenyekre tudna használni. Péter nem keresett meg, bennünket, hogy erre akarja fordítani a támogatását. Valóban leadta a felkészülési programját, de az csak terv.”-fejtette ki hogy hol kerülhetett hiba a rendszerbe.

Megkérdeztük, hogy ki hibázhatott, vagy hol csúsztak meg a nevezéshez szükséges lépések, nem kaptunk egyértelmű választ. „Nem mondom, hogy hibázott a versenyző, csak nem szólt nekünk a tervéről.”- tette hozzá Dobos Imre.

Hirtelen jött új szabályok

„A kvalifikációs versenyekre a szövetség nevezi a versenyzőket. Ennek a menete az volt eddig is, hogy mi leadtuk felkészülési tervet a kapitánynak, aki a szövetségnek továbbította, hogy milyen versenyeken tervezünk indulni. A szövetség pedig benevezett bennünket. Soha nem volt olyan, hogy külön kérni kellett egy-egy indulásra lehetőséget, amit korábban leadtunk időben.”- mondta Nagy Péter azután, hogy megkerestük a szövetségtől kapott információkkal.

Külön hangsúlyozta, hogy a NOB támogatást nagyon szívesen felhasználta volna erre a versenyre is, de a nevezését csak a szövetség tudta volna elintézni.

A szövetségnek nem ez az első finoman szólva is furcsa este a szegedi súlyemelővel. Tavaly, a szezon végén egy katari verseny előtt a semmiből hoztak egy szabályt, mely szerint a versenyzőnek vállalnia kell, hogy a világbajnoki eredményétől csak 1 százalékkal marad el- mondván nem szeretnék, ha nyaralni mennének ki az emelők. Ez a felkészülési időszakban már csak azért is véleményes, mert ezeken a versenyeken nem mindig a maximum közeli teljesítmény a cél.

A magyar súlyemelősport férfi szakága a 2008-as olimpia óta egyetlen versenyzőt tudott és tud felmutatni, akinek reális esélye volt és van olimpiai kvótát szereznie. Nagy Péter a 2012-es és 2016-os olimpiára is nem kevés anyagi áldozatot hozva készült fel, a játékokon pedig rendszerint a legjobb eredményét hozta, vagy annak közelében emelt. Ennek tekintetében még furcsább, hogy a szövetség méltatlanul kevés figyelmet fordít az egyetlen férfi olimpikonjára…

Tovább olvasom

Sport

Mikler Roland: Rajtunk biztosan nem múlik a szezonkezdés

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

Négy és fél hónap után kezdhette meg a közös munkát a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.

Tovább olvasom

Sport

Stabilitást vár csapatától Szabó Zoltán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Az SZVE szerdán a Péccsel mérkőzik Budapesten.

Tovább olvasom

Sport

Germán Tamás: Nincs megtiltva, hogy nyerjünk Szombathelyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Aktuál