Közélet

Szegedre érkezik a Mellünk Egészségéért Program

Szegedre érkezik a Mellünk Egészségéért Program

2019. szeptember 20., péntek
Szegedre érkezik a Mellünk Egészségéért Program

Ingyenes, akkreditált képzésen vehetnek részt védőnők, háziorvosi asszisztensek és szakdolgozók, hogy az emlőrákról tájékozódhassanak. A „Mellünk Egészségéért Program” október 25-én Szegedre érkezik, amely az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány és az AVON együttműködésével valósulhat meg.

A cél, hogy az egészséges életmódra nevelésben egyébként is oroszlánrészt vállaló szakemberek a jövőben megtaníthassák a nőket és kiemelten a fiatal lányokat a mell helyes önvizsgálatára, és felhívhassák figyelmüket az emlőrák veszélyeire. Az emlőrák hazánkban is a nőket érintő leggyakoribb daganatos megbetegedés, amely évente 2300 nő halálát okozza és becslések szerint 7500-8000 új esetet diagnosztizálnak. A Mellünk Egészségéért Program a fiatal lányokat és nőket célozza meg, akiknek még korukból adódóan nem kötelező az éves szűrővizsgálat, így az ő esetükben kiemelten fontos az emlő önvizsgálat havi elvégzése. Ahhoz, hogy az emlő önvizsgálatot helyesen el tudják végezni, első körben meg kell ismerniük a saját testüket, amit már érdemes fiatal korban elkezdeni. A védőnők, háziorvosi asszisztensek és egészségügyi szakdolgozók kiemelt szerepet játszanak ebben, illetve az egészségmegőrzésben és egészséggondozásban is. Elhivatott munkájuk során folyamatosan kapcsolatban vannak serdülő lányokkal, nőkkel és kismamákkal, akikben tudatosítani tudják, hogy felelősek saját magukért és az egészségükért. – Hatalmas öröm számunkra, hogy immáron harmadik alkalommal valósulhat meg a támogatásunkkal a Mellünk Egészségéért Programunk. Annak érdekében, hogy minél több szakember számára váljon elérhetővé a továbbképzésen való részvétel, idén három vidéki városban, Pécsen, Győrben és Szegeden tartjuk meg a programot. Bízunk abban, hogy közös erővel tudunk tenni annak érdekében, hogy csökkentsük a mellrák áldozatainak a számát” – fogalmazott a Mellünk Egészségéért Program kapcsán Kósa Anita, az AVON Magyarország szóvivője. – Az elmúlt évek tapasztalatai alapján állítottuk össze az idei továbbképzés előadásait. Igyekszünk ezalatt az egy nap alatt a lehető legtöbb hasznos tudást átadni a résztvevőknek, amit használni tudnak majd a mindennapi munkájuk során – fűzte hozzá Dr. Drajkó Veronika, Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítványelnöke. Az október 25-ei szegedi ingyenes akkreditált képzésre még vannak szabad helyek! Jelentkezni szeptember 30-ig lehet a

www.mellunkegeszsegeert.hu

honlapon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.