Közélet

Siker: már a Kárász utcában tekerik a zombidrogot

Siker: már a Kárász utcában tekerik a zombidrogot

2019. szeptember 26., csütörtök
Siker: már a Kárász utcában tekerik a zombidrogot
UPDATE

:

A cikkünkben szereplő videót töröltük egy személyes kérés miatt; és különös tekintettel a filmen szereplő fiatalember idős szüleire. Célunk ugyanis nem az, hogy egy (beteg) embert megalázzunk (ezért sem mutattuk meg a videó folytatását), hanem az, hogy felhívjuk a figyelmet egy szinte már mindennapos problémára Szegeden: vagyis az elképesztő méreteket öltött "zombidrog" fogyasztásra és az ezzel járó balhékra. Abban bízunk, hogy előbb-utóbb (kampány ide vagy oda), de a városvezetéshez is eljut végre a hír, hogy valami nagyon nincs rendben az utcákon!


Egyre riasztóbb méreteket ölt Szegeden a zombidrogok fogyasztása.

Sokat írtunk már erről

, hiszen egyre több panasz is érkezik ezzel kapcsolatban hozzánk. A helyzet odáig fajult, hogy már a belváros kellős közepén, a Kárász utcában tekerik a szert - olvasónk videót is küldött.

Az elmúlt hónapokban szinte inváziószerűen jelentek meg az olcsó “zombidrogot” fogyasztók a városban. Korábbi cikkünkben megírtuk azt is, hogy nem a rendőrök ezért a felelősek; nem az ő feladatuk változtatni ezen a helyzeten. Ugyanakkor

létezik megoldás a problémára

, mégpedig aszociális ellátórendszer fejlesztése és kiemelt önkormányzati támogatása jelenthetné az egyik megoldást, ha lenne például megfelelő számú utcai szociális munkás, de Szegeden nincs.

Az önkormányzat egyáltalán nem, vagy csak minimális

számú utcai szociális munkást, szakembert foglalkoztat a városban - tudomásunk szerint mindössze egyet! Hogy pontosan mennyit és miért nem alkalmaznak többet, arra hiába kérdeztünk rá, hetek óta nem tudják megmagyarázni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.