Közélet

Nyakunkon a poloskaszezon – egyre többen panaszkodnak a büdös bogarakra

Nyakunkon a poloskaszezon – egyre többen panaszkodnak a büdös bogarakra

2019. szeptember 19., csütörtök
Nyakunkon a poloskaszezon – egyre többen panaszkodnak a büdös bogarakra

Makkosházán és a Csongrádi sugárút környékén is egyre kritikusabb a helyzet poloskafronton. Egy rovarirtással foglalkozó szakember szerint a leghatékonyabban csak időjárás tud fellépni a büdös bogarak ellen.

A Makkosházán lakó R. Gábor szerint az utóbbi hetekben megtöbbszöröződött a poloskák száma a városrészben. - Valamelyik este kiteregettem a ruháimat az erkélyre, reggel mikor kimentem értük tele voltak poloskákkal. Legalább egy tucat bogár mászkált a ruhákon. Lehet, hogy én vagyok túlságosan finnyás, de úgy voltam vele, hogy inkább újból kimosom azokat, mert volt, amelyik átvette a poloskák kellemetlen szagát – írta nekünk e-mailben R. Gábor. Nem csak Makkosházon, hanem a Csongrádi sugárút környékén is egyre kritikusabb a helyzet poloskafronton. - Már alig vártam, hogy idén is szélmalomharcot vívjak a büdös bogarakkal. Napközben bukóra nyitva hagyom az ablakot, hogy járjon a levegő, de sajnos az oxigénnel együtt a rovarok is bejönnek a lakásba. A szomszédaink is állandóan panaszkodnak, sajnos errefelé a szeptember már csak ilyen – osztotta meg problémáját H. Anna, aki a Csongrádi sugárúton lakik. Korábban egy rovarirtással foglalkozó cég vezetője

lapunknak elmondta,

hogy igazán hatékonyan csak az időjárás tud fellépni a poloskák ellen. - Nehéz védekezni a poloskák ellen, mi azt javasoljuk, hogy tartsák zárva nyílászáróikat. Az időjárás tudja a leghatékonyabban felvenni a harcot a poloskákkal, ugyanis 10 fok alatt a rovarok életműködése leáll. Amíg kellemes, kora tavaszias idő van, addig nap, mint nap meg kell küzdenünk a kártevőkel – nyilatkozta lapunknak tavaly Horváth István, a rovarirtással foglalkozó Fedora Kft. ügyvezetője. (Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.