Nyakunkon a poloskaszezon – egyre többen panaszkodnak a büdös bogarakra

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Makkosházán és a Csongrádi sugárút környékén is egyre kritikusabb a helyzet poloskafronton. Egy rovarirtással foglalkozó szakember szerint a leghatékonyabban csak időjárás tud fellépni a büdös bogarak ellen.

A Makkosházán lakó R. Gábor szerint az utóbbi hetekben megtöbbszöröződött a poloskák száma a városrészben. – Valamelyik este kiteregettem a ruháimat az erkélyre, reggel mikor kimentem értük tele voltak poloskákkal. Legalább egy tucat bogár mászkált a ruhákon. Lehet, hogy én vagyok túlságosan finnyás, de úgy voltam vele, hogy inkább újból kimosom azokat, mert volt, amelyik átvette a poloskák kellemetlen szagát – írta nekünk e-mailben R. Gábor.

Nem csak Makkosházon, hanem a Csongrádi sugárút környékén is egyre kritikusabb a helyzet poloskafronton. – Már alig vártam, hogy idén is szélmalomharcot vívjak a büdös bogarakkal. Napközben bukóra nyitva hagyom az ablakot, hogy járjon a levegő, de sajnos az oxigénnel együtt a rovarok is bejönnek a lakásba. A szomszédaink is állandóan panaszkodnak, sajnos errefelé a szeptember már csak ilyen – osztotta meg problémáját H. Anna, aki a Csongrádi sugárúton lakik.

Korábban egy rovarirtással foglalkozó cég vezetője lapunknak elmondta, hogy igazán hatékonyan csak az időjárás tud fellépni a poloskák ellen. – Nehéz védekezni a poloskák ellen, mi azt javasoljuk, hogy tartsák zárva nyílászáróikat. Az időjárás tudja a leghatékonyabban felvenni a harcot a poloskákkal, ugyanis 10 fok alatt a rovarok életműködése leáll. Amíg kellemes, kora tavaszias idő van, addig nap, mint nap meg kell küzdenünk a kártevőkel – nyilatkozta lapunknak tavaly Horváth István, a rovarirtással foglalkozó Fedora Kft. ügyvezetője.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Előző sztori

Természetfotókból nyílt kiállítás a szegedi kormányhivatalban

Következő sztori

Már 310 ezer család kapott támogatást az Otthon melege programban

Legutóbbi hasonló cikkek