Most az egyetem oldalát sz.rta le egy hajléktalan

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már nincs olyan pontja a Dugonics térnek, ahol ne kakált volna hajléktalan.

A herbáltól bódult drogosok és a hajléktalanok jelenléte lassan pont annyira tartozik a Szeged városképéhez, mint a Tisza vagy a Dóm. Ameddig az utóbbiak csalogatják a turistákat, addig az előbbi jelenség gyomorforgató és riasztó.

“Ebből most elég mindenkorra!”

– ezzel a címmel érkezett olvasói levél szerkesztőségünkbe csütörtökön. A levélíró egy fényképekkel és videóval illusztrálta, hogy mire gondol.

Íme:

Igen ez a Dugonics tér és a rektori hivatal oldala. És igen, jól látják, éppen egy hajléktalan sz.rja oldalba azt.

“Mindennek a teteje, hogy este fél 9-kor egy üveg borral a kezében tántorgó csöves semmitől és senkitől nem zavartatva letolta a nadrágját, rogyasztott és odatojt az egyetemi épület oldalába. Ne mondja nekem azt senki, hogy őt sajnáljam. A városvezetés, élén Botka Lászlóval pedig azt hirdeti, hogy ők ezt támogatják?” – írta jogosan felháborodva Korom László.

Levélírónk nem hagyta szó nélkül a dolgot, odament a hajléktalanhoz és megkérdezte, hogy ezt mégis hogy képzeli. Ahogy írja, az igénytelenül koszos, amúgy is tök részeg csöves nagyot kortyolt a műanyagüveges borába és csak ennyit mondott:

“Szegeden ezt lehet, b… meg!”

Olvasónk visszaült a teraszra, de sokáig ott sem maradt “téma” nélkül.

Itt a kép erről is:

“Két mondatot nem beszéltem a barátommal, jött egy gyomorforgatóan büdös, koszos, látszólag világáról nem tudó hajléktalan és pénzt kért. Hogy mire, azt nem értettem, mert a nyelve már nem mozgott, de amikor elküldtem, azt elég érthetően közölte, hogy

dögölj meg a k…. anyádat!

Ezt még vagy négy asztalnál eljátszotta, majd egy terasszal odébb állt. Nem hiszem, hogy ezt nem tapasztalja a városvezetés. Vagy Botka László nem szokott sétálni a belvárosban?” – merült fel a kérdés Lászlóban.

A jelenség nem egyedi. Tavaly nyáron és idén is tucatjával kapjuk olvasóinktól képeket a várost ellepő és a belvárost uraló hajléktalanokról. Megszámolni nem tudjuk, hogy hány cikket írtunk erről, hány kérdést küldtünk az önkormányzatnak. Az nem meglepő, hogy nem válaszolnak a kellemetlen kérdésre, de

alighanem példa nélküli, hogy egy felelős polgármester és egy felelős városvezetés nem tesz semmit egy mindenkit zavaró probléma megoldásáért.

A helyzet pedig nemhogy javulna, hanem romlik.

Előző sztori

Egy lakás árát bukta el eddig minden szegedi

Következő sztori

“Nyitott, tárgyalóképes városvezetésre van szükség Szegeden”