Sport

Morális törést okozott Nagy Péterben a szövetség baklövése

Morális törést okozott Nagy Péterben a szövetség baklövése

2019. szeptember 26., csütörtök
Morális törést okozott Nagy Péterben a szövetség baklövése
Mint ismeretes, a Magyar Súlyemelő Szövetség nem nevezte be Nagy Pétert az

olimpiai kvalifikációba is beszámító San Marinó-i versenyre.

A szegedi súlyemelő számára morális törést okozott, hogy lemaradt a megmérettetésről, de most már minden erejével a számára pénteken kezdődő thaiföldi vb-re fókuszál.

- Zaklatott volt a felkészülése, mennyire tud a világbajnokságra koncentrálni?

- Amennyire tudtam figyeltem a felkészülésemre. A meisseni versenynél át kellett alakítani az utolsó időszakot, mert nem így terveztük előzetesen, a San Marinó-i verseny pedig inkább morálisan okozott bennem törést, de most a legfontosabb a vb, nincs mit tenni, erre kell fókuszálnom.

- Az olimpia előtt mennyire mérvadó, hogy mennyit emel?

- Az emelt súlyokból szerezzük a pontokat, így ez az egyik legmeghatározóbb tény az olimpiával kapcsolatban, pláne, hogy a kontinensbajnokságokhoz hasonlóan a vb is aranyszintű verseny, így ezeknek van a legnagyobb plusz szorzója. Ezen a vb-n nem vagyok életem legjobb formájában, de nincs elveszve semmi, mert a következő időszakban még bőven lehet javítani.

- A sérülése mennyire befolyásolhatja teljesítményét a világbajnokságon?

- Már befolyásolta, sajnos minden a lehető legrosszabbkor jött. Amikor kezdett jobb lenni az eredményem, akkor beütött valami és vissza kellett venni az edzésekből, ez látszik is a teljesítményen. A versenyen most bármi lehet, akár ki is jöhet a lépés.

- Milyen eredménnyel lenne elégedett?

- Egy 410-es összetett eredménnyel már elégedett lennék. Ilyen felkészüléssel ez biztató lenne a jövőre nézve.

A szegedi ólomsúlyban szereplő Nagy Péter pénteken magyar idő szerint 6 órakor emel majd a thaiföldi világbajnokságon

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.