Közélet

Kocsis Máté: A kormánypártoknak alkalmas, harcedzett jelöltjei vannak

Kocsis Máté: A kormánypártoknak alkalmas, harcedzett jelöltjei vannak

2019. szeptember 11., szerda
Kocsis Máté: A kormánypártoknak alkalmas, harcedzett jelöltjei vannak

A Fidesz frakcióvezetője szerint az alkalmasság fontos feltétel az önkormányzati választáson, a kormánypártoknak pedig kipróbált, harcedzett polgármesterjelöltjei vannak.

Kocsis Máté a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban rendezett keddi lakossági fórumon hangsúlyozta: olyan jelöltet kell választani, aki alkalmas a közös ügyek intézésére. A választók súlyos becsapásának nevezte azt a baloldali retorikát, miszerint az ellenzék azért akarja elfoglalni az önkormányzati székeket, hogy elégtételt vegyen vélt vagy valós sérelmeiért és ezekből a pozíciókból buktathassa majd meg később a kormányt. Kocsis Máté hozzátette, polgármestert nem országos politikai meccsek megvívására választunk, hanem arra, hogy segítsék településük fejlődését. A beregi kisváros művelődési központjában tartott fórumon a fideszes politikus elmondta, a kormánypártok ebből a szempontból szerencsés helyzetben vannak, mert soraikban olyan kipróbált, tapasztalt, harcedzett és bevált polgármesterek vannak, akik képesek irányítani egy falvat vagy várost. Ezzel szemben az ellenzéki oldalon alkalmatlan jelöltek vannak - értékelt.

A választóknak azt kell eldönteniük, hogy ki lesz az, aki a következő fél évtizedben az otthonuk ügyeit fogja intézni - hívta fel a jelenlévők figyelmét Kocsis Máté. Hozzátette, „bármennyire is nem tetszik ez az ellenzéknek”, ez nem politikai kérdés, hanem október 14-től már a mindennapok kérdése lesz.

Kocsis Máté előadásában kitért arra, az elmúlt kilenc évben nagyon komoly eredményeket ért el a Fidesz-KDNP vezette kormány: csökkent az államadósság, évről évre növekszik az ország a gazdasági teljesítménye, 800 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma és az Európát sújtó népesedési válsággal ellentétben a magyar kormány nem a migrációs, hanem a családtámogatás útját járja. Emlékeztetett, a kormányban és a Fidesz politikai közösségeiben volt elég erő és akarat az önkormányzatok tetemes, mintegy 1400 milliárd forint értékű adósságának átvállalására, ez pedig országszerte lehetőséget adott arra, hogy a helyhatóságok a bevételeiket ne törlesztésre, hanem a saját környezetük fejlesztésére tudják fordítani.

Magyarország gazdasági növekedése Európában az első, az ország felé irányuló befektetési hajlandóságot tekintve régióvezetők vagyunk, a szigorú migrációs politika miatt pedig a kontinens legbiztonságosabb országa a miénk - sorolta a Fidesz frakcióvezetője. Megjegyezte, Budapestet választották meg nemrégiben Európa legélhetőbb fővárosának, és a vidéki települések turisztikai fejlődése is egyre erősebb, ez a felfelé ívelő fejlődési pálya pedig később is komoly lehetőséget tartogat.

A következő években ezért szükség lesz a kormány, illetve az önkormányzatok, a települések és a polgármesterek közötti szövetség megerősítésére - hangsúlyozta Kocsis Máté, jelezve, ezt a szövetséget kell október 13-án legitimáltatni a választókkal. Az önkormányzatok és a kormány szövetségéről szólva elmondta, „ilyen együttműködést az tud kötni a kormánnyal, aki rendelkezik azzal a képességgel, hogy jó kapcsolatban van vele”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.