Közélet

Index: "Botkának aligha egyenes az út a sikerhez, érdemes lesz Szegedre figyelni."

Index: "Botkának aligha egyenes az út a sikerhez, érdemes lesz Szegedre figyelni."

2019. szeptember 2., hétfő
Index: "Botkának aligha egyenes az út a sikerhez, érdemes lesz Szegedre figyelni."

A HVG után már az Index is arról ír, Szegeden meglepetés lehet ősszel. Botka László széke erősen inog tehát.

Az Index alapos összefoglalót készített a szerintük ősszel várható politikai, választási helyzetről. Ebben Szegedről azt írják:

"Idén tehát Botkának aligha egyenes az út a sikerhez, érdemes lesz Szegedre figyelni."

Egyre több baloldali lap cikkezik arról egyébként, hogy

Szegeden ősszel véget érhet a 17 éves baloldali uralom, mert ilyen komoly ellenjelölt még sosem volt,

mint Nemesi Pál, aki ráadásul nem is fideszes, de élvezi a kormánypárt támogatását is, hasonlóan a Botka Lászlóban csalódtt baloldaliakhoz.

Az Index azt írja, kisebb huzavona után a Demokratikus Koalíció is csatlakozott Botkához, így teljes lenne az ellenzéki támogatottsága annak, hogy a szocialista Botka László újrázzon Szegeden. DE!

"Ennek ugyanakkor ára volt, Botka szerzett egy új ellenséget azzal, hogy egyik eddigi képviselőjét és bizalmasát nem indította újra körzetében, amelyet a DK-nak adtak át a megállapodás értelmében."

Itt Lauer Istvánra céloznak, aki

Botka László arrogáns félmosolya

és/vagy más okok miatt, de elindul a polgármesteri székért és képviselői körzetét sem hajladó átpasszolni Gyurcsány Ferenc DK-s jelöltjének. A lap emkékeztet, hogy akormánypártok egy helyi vállalkozó,Nemesi Pál mögé álltak be. Azt azonban rosszul írták, hogy Nemesi mögött csak Fideszes jelöltek sorakoztak volna fel, ugyanis ez nem így van!

Szeged független polgármesterjelöltje mögött ott vannak a Botka Lászlóban csalódott baloldaliak is, akik Nemesihez hasonlóan változást szeretnének a városban.

Az biztos tehát, hogy izgalmas ősz jön. A kérdés már csak az, hogy a baloldali pártalkuk és pártpolitika,

vagy a szegediek győznek-e

október 13-án.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.