Közélet

Hétfőtől újra a tanítási időszakban érvényes közlekedési rend lép életbe

Hétfőtől újra a tanítási időszakban érvényes közlekedési rend lép életbe

2019. szeptember 1., vasárnap
Hétfőtől újra a tanítási időszakban érvényes közlekedési rend lép életbe

Augusztus 31-én véget ér a nyári szünet, szeptember 2-től ismét az iskolai előadási napokonérvényes menetrend szerint közlekednek az autóbuszok. Az iskolakezdés zökkenőmentes indulásaérdekében a 2019. szeptember havi és első félhavi helyközi bérletek már augusztus 28-tól érvényesek.

Szeptember 1-én vasárnap, a munkaszüneti, illetve a hét első iskolai előadási és munkanapját megelőző napnak, 2-án, hétfőn a hét első iskolai előadási és munkanapjának, 3-án, kedden az iskolai előadási és munkanapoknak megfelelően közlekednek a járatok.

A nyári menetrend véget értével a szegedi helyi tömegközlekedésben újra jár a 24-es busz Petőfitelep–Holt-Tisza, valamint a 32-es Honvéd tér–Újszeged viszonylatban.

Október 31-ig a 7F-es járat oda-vissza sűrűbben jár. Hétköznapokon a Mars tér felől 04:25-kor, 05:45-kor, 06:45-kor, valamint 15:38-kor, 16:38-kor, illetve 17:38-kor és 22:45-kor indulnak. Kiskundorozsmáról a 7F-es 6:10-kor, 7:10-kor, illetve 16:03-kor, 17:03-kor és 18:03-kor indul. A nappali vagy esti tagozatos diákok a lakóhelyük és az iskolájuk/gyakorlati helyük között - helyközi utazáskor - 90 százalékos bérlet megváltására jogosultak. A fentiektől eltérő, bármilyen más viszonylatra 50 százalékos menetjegyet vásárolhatnak, míg a levelezős diákok a lakóhelyük és az iskolájuk között helyközi viszonylaton vehetik igénybe ezt a kedvezményt. A pénztárakban megváltott bérleteken elegendő csak az oktatási azonosító számot feltüntetni. Az autóbusz-vezetőnél és bérletértékesítőknél vásárolt bérletekre azonban a nevet, az oktatási azonosító számot és a vásárlás dátumát is tollal, jól olvashatóan rá kell írni. A kedvezményre való jogosultságot – minden esetben – érvényes diákigazolvánnyal vagy az azt helyettesítő igazolással és a lakcímkártyával lehet igazolni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.